Goran Bregović i Orkestar za svadbe i sprovode 2. ožujka u Varaždinu

U Areni Varaždin uskoro – nova glazbena poslatica. 2. ožujka nastupit će sarajevski glazbenik i jedan od najpoznatijih skladatelja s Balkana – Goran Bregović sa svojim Orkestrom za svadbe i sprovode. Goran Bregović bivši je vođa grupe Bijelo dugme – zasigurno najpopularnijeg i jednog od najutjecajnijih rock sastava svih vremena na prostoru bivše Jugoslavije. Nakon raspada Bijelog dugmeta Brega ulazi u svijet filmske glazbe.

Njegov prvi projekt bio je film Emira Kusturice – Dom za vješanje, koji je postigao veliki uspjeh. Bregović tijekom 90-ih postaje jedan od najpoznatijih europskih etno skladatelja, a 1998. godine osnovao je Orkestar za svadbe i sprovode s kojim nastupa u elitnim koncertnim dvoranama po cijelom svijetu izvodeći tradicionalnu narodnu glazbu s Balkana, vlastite skladbe utemeljene na balkanskom i romskom melosu kao i obrade starih pjesama Bijelog dugmeta. 

Bregović je jedan od rijetkih glazbenika koji ima zakazane nastupe godinu dana unaprijed diljem svijeta, pa mu je tako rokovnik za 2013. godinu – ispunjen. Ulaznice za koncert Gorana Bregovića i njegovog Orkestra za svadbe i sprovode u Areni Varaždin 2. ožujka, možete kupiti u sustavu Eventim te na prodajnim mjestima u sustavu Eventima. Cijena ulaznice je 110 kuna za tribinu te 130 kuna za parter.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije