Finale kupa regije sjever: MNK Grandy izgubio u Zagrebu od Fusia

Malonogometaši Grandya ipak nisu uspjeli trijumfirati u finalu regije sjever Hrvatskog malonogometnog kupa protiv Fusia i plasirati se u 1/8 finala HMNK-a gdje bi igrali dvije utakmice sa vodećim klubom 1.HMNL Nacionalom! Tako dolazak Nacionala sa Grdovićem, Morinom, Leskovarom i drugima u Malu Suboticu za sada ostaje samo želja.

Iako je, kako i sami domaćini kažu, atmosfera koji su priredili gostujući navijači Grandya bila grandiozna, nije uspjela pomoći našim igračima koji su, svi od reda, u u utorak u Zagrebu u Fusio Futsal Centru odigrali svoju sigurno najslabiju utakmicu do sada. Izgledalo je kao da su igrači čekali da navijači svojim gromoglasnim navijanjem sami usmjere loptu u protivnički gol.

Želja i htijenje su bili prisutni, ali naletima i pressingom Fusia koji je, u odnosu na prvenstvenu utakmicu kad ih je Grandy u Maloj Subotici pobijedio sa 6:4, bio pojačan sa odličnim vratarem Benčićem, a koji je izluđivao kako naše igrače tako i navijače, te Stojanovićem, Sabljićem, Jurišićem i Tomićem, nismo mogli pravilno odgovoriti. Razlog tome leži i činjenica da momčad Fusia pod trenerskom palicom Zdravka Mavrovića trenira futsal po četiri puta tjedno, dok su naši dečki svi od reda velikonogometaši bez malonogometnih treninga.

Vratar Fusia Benčić bio je najbolji pojedinac na terenu, a uz bok njemu stoji Murtić koji je zabio drugi i posljednji pogodak na utakmici.

Od igrača Grandya, najbolji je sigurno bio vratar Danijel Marčec koji je držao ekipu “na životu”, ali igrači u krucijalnim trenucima nisu uspjeli postići pogodak i dati pozitivan impuls za možebitnu pobjedu. Kad smo i uspjeli probiti njihovu obrambenu liniju, na golu bi se uvijek na pravom mjestu našao vratar Benčić.

Fusio je poveo preko Stojanovića u 4. minuti utakmice, a Murtić samo dvije minute kasnije postiže pogodak za vodstvo od 2:0. Dva pogotka u ranoj fazi utakmice bila su presudna i nismo se nikako mogli posložiti i vratiti u igru. Suci utakmice Janošević i Tomić dvije minute prije kraja prvog poluvremena rade neshvatljivu (ili shvatljivu) pogrešku na štetu Grandya ne sudeći golmanovo istrčavanje i “boksanje” lopte van šesterca na osam metara i to kod 5. akumuliranog prekršaja! Tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme.

Navijači Grandya cijelu utakmicu su fanatično navijali, a “eksplodirali” su kad je Oršić u 30. minuti zabio za 2:1! Dvije minute kasnije Jurković anulira nadu Grandya i zabija za 3:1, da bi Hruško tri minute kasnije smanjio na 3:2. Do kraja utakmice smo pokušavali, ali je na scenu opet stupio Murtić i zabio u 39. za konačnih 4:2. Nakon utakmice navijači su pozdravili svoje igrače i čestitali im na ulasku u finale regije, dok su im se igrači vidino razočarani i potreseni nakon izgubljenog finala, zahvalili na podršci.

Veliki je uspjeh plasman u finale i sam put do toga, ponajviše trijumf nad hrvatskim prvoligašem Alumnusom gdje su igrači Grandya pod vodstvom Nikole Goričanca priredili prvorazrednu senzaciju i stvorili imidž respektabilnog protivnika, s kim god da igrali.

Detaljniji izvještaj sa utakmice od kolega sa Sportnews.hr-a pročitajte klikom ovdje.

Hrvatski malonogometni kup – finale regije sjever
MNK Fusio – MNK Grandy 4:2 (2:0)
Zagreb, Fusio futsal centar
Gledatelja:200
Suci: Danijel Janošević (Zagreb), Saša Tomić (Zagreb)
Delegat: Zdenko Paltrinieri(Zagreb)
Strijelci: 1:0 – Stojanović(4),2:0 – Murtić(6),2:1 – Oršić(30),3:1 – Jurković(32),3:2 – Hruško835),4:2 – Murtić(39)
MNK Fusio: Krešimir Benčić,Domagoj Murtić, Toni Sabljić, Nikola Stojanović, Davor Jurišić, Marko Tomić, Franko Hučić, Patrik Holik, Domagoj Jurković, Matej Baturić; Trener: Zdravko Mavrović
MNK Grandy: Danijel Marčec, Bojan Cirkvenčić, Josip Fažon, Nikola Goričanec, Mario Oršić, Luka Valentić, Ivan Vuković, Marko Hruško, Dalibor Gorupić, Stefan Kolar; Trener: Nikola Goričanec
Igrač utakmice: Krešimir Benčić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije