KOLUMNA: Nestale sportske ekipe

Na našem portalu trenutno pokušavamo napraviti osvrt na proteklu sportsku godinu u kontaktu s različitim sportskim udrugama i klubovima koji nam šalju svoje rezultate, djelatnosti i kako izgleda ustroj kod njih. Na žalost na neke adrese više ne možemo slati upite jer su se klubovi ugasili.

U drugoligaškom kuglačkom rangu prošle smo godine imali dva kluba, Željezničar i Čakovec. Željo i dalje brodi svojim putem, dok na žalost Kuglačkog kluba Čakovec više nema. Iako je još tijekom protekle sezone bilo rečeno za će vjerojatno doći do gašenja kluba zbog teške financije situacije izlaz se nije našao.

Prošle godine smo u trećeligaškom rukometnom rangu pratili rezultate Nedelišća i Info Stara. Ove godine ligu čime sastavi Bjelovar 2, Concordia Lepoglava, Daruvar, Gola, koprivnica, KTC 2 Križevci, Lipa Lipik – Pakrac, Ludbreg, Marof Novi Marof, Novska, Trnovec, Varteks di Caprio 2 Varaždin i Bjelovar 2. Na žalost nema ni jedne međimurske ekipe. U ženskoj konkurenciji naše su ekipe Prelog i Čakovec.

U svijetu odbojke u prvoligaškom rangu bila je ekipa Čakovec Gea 90. U sezoni 2004./2005. klub je u prvoligaškom rangu zabilježio 22 poraza u 22 kola i ispao iz elitnog društva. Klub se gasi. Srećom imamo OK Centrometal koji je odličan međimurski predstavnik odbojke, ali je čudna situacija u Čakovcu koji je bez kluba. U prvoligaškom rangu je Centrometal iz Črečana, u drugoligaškom rangu su Totovec i Nedelišće, a iz najvećeg grada nemamo nikoga.

Dugi niz godina u Međimurju smo mogli pratiti ženski nogomet gdje je naša županija imala organiziranu svoju ligu. Nedavno je Trnava iz Goričana obilježila svoju 15 godišnjicu, osnovan je novi klub Katarina Zrinski i priča se svela na ta dva kluba. Nema više ekipa Lovorke Cirkovljan, Tigrice Štrigova, Vidovčice Donji Vidovec, Malog Mihaljevca ili Oaze Mladost Selnica.

U današnje suvremeno vrijeme protkano tehnikalijama lakše je sjediti kod kuće za računalom ili televizorom, nego napornim, sustavnim i dugotrajnim treningom doći možda do nekog rezultata. Sam rad u nekom sportskom klubu podrazumijeva bolje fizičko i zdravstveno stanje svih njegovih članova pa je velika šteta za svaki klub koji nestane sa sportske scene.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije