Vrlo uspješna godina Atletskog kluba Nedelišće

U 2012.  godini članovi Atletskog kluba Nedelišće imali su 60 dana natjecanja od Čakovca i Varaždina do Splita, Rijeke, Pule, Osijeka… Hartberga, Sarajeva i Beograda. Za klub je nastupilo više od stotinu natjecatelja u kategorijama  limača, mlađih kadeta, starijih kadeta, mlađih juniora, juniora, mlađih seniora i seniora te u istim kategorijama kod ženskih.

Ekipni uspjesi

Tijekom  godine sve klupske ekipe plasirale su se među najbolje u državi. Najveće ekipne uspjehe postigle su ženske ekipe. Na finalima ekipnih prvenstava kadetkinje su bile četvrte, a juniorke i seniorke su izborile peto mjesto u državi. Kod muških seniori i kadeti bili su šesti klub u državi, a juniori nisu nastupili na finalu. U kupu Hrvatske kadetkinje su bile četvrte, juniorke šeste, seniorke osme. Kod muških seniori su bili deseti, juniori jedanaesti, a kadeti četrnaesti klub u državi.

Ekipa seniorki AK Nedelišće, pete u državi

Pojedinačni uspjesi

Ova godina bila je vrlo uspješna i u berbi medalja na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske. Ukupno je na pojedinačnim državnim prvenstvima osvojeno 41 medalja: 8 zlatnih, 10 srebrnih i 23 brončane. Prvaci države su Damir Posavec kod mlađih seniora na 110 m prepone te još brončani u skoku uvis.  Gabrijela Grabar je najbolja mlađa seniorka na 400 m prepone i brončana sa štafetom 4×100 m. Mlađi junior Lovro Kovačić prvak je  Hrvatske u osmoboju.

Mlađa juniorka Alena Hrušoci najbolja je  u svom uzrastu u državi na 400 m i 400 m prepone i druga u sedmoboju. Treća je u državi kod seniorki na 400 m i 400 m prepone i štafeti 4×100 m te treća kod mlađih seniorki na 400 m i kao i u štafeti 100-200-300-400 m kod mlađih juniorki. Diana Pintarić bila je najbolja kadetkinja u Hrvatskoj u bacanju diska na zimskom bacačkom prvenstvu te srebrna na ljetnom. Brončanu medalju osvojila je i kod mlađih juniorki sa štafetom 100-200-300-400 m. Mlađa kadetkinja Sara Senčar prvakinja je države na 80 m prepone, druga na 400 m na otvorenom te na 55 m prepone u dvorani. Treće mjesto u državi izborila je u višeboju, a brončana je bila i kod starijih kadetkinja u dvorani na 60 m prepone.

Iva Patafta je bila najbolja na zimskom bacačkom prvenstvu u bacanju koplja, ali zbog premalog broja natjecateljki nije joj uručena medalja. Brončanu medalju osvojila je na ljetnom mlađejuniorskom pojedinačnom prvenstvu u koplju te kod seniorku u štafeti 4×100 m. Seniorka Mihaela Horvat osvojila je druga mjesta u državi u višeboju i na zimskom bacačkom prvenstvu u bacanju koplja. Treća je bila na zimskom bacačkom prvenstvu u bacanju kugle. Brončane medalje osvojila je još na ljetnom seniorskom prvenstvu u troskoku i štafeti 4×100 m. Kod mlađih seniorki bila je treća u skoku udalj. Stariji kadet Gabrijel Stojanović osvojio je tri srebrne medalje i to na 1000 m, u krosu i u šestoboju. Kod mlađih juniora bio je treći u državi na 800 m a kod starijih kadeta u dvorani također treći u skoku udalj.

Senior Dino Železnjak bio je drugi u državi u desetoboju i treći na 60 m prepone u dvorani. Bacačica Katarina Horvat je bila treća seniorka na zimskom bacačkom prvenstvu u bacanju kladiva i treća mlađa seniorka na ljetnom prvenstvu u istoj disciplini. Kadetkinja Lara Črnčec osvojila je dvije brončane medalje u hodanju i to na pojedinačnom prvenstvu države i na otvorenom prvenstvu Hrvatske u hodanjima. Kadetkinja Kristina Šafarić izborila je brončanu medalju na 600 m i bila treća na mlađejuniorskom prvenstvu kao članica štafete 100-200-300-400 m.

Nika Horvat osvojila je brončanu medalju kod starijih kadetkinja u višeboju. Mlađa kadetkinja Maja Ferlin treća je u svojm uzrastu u državi u bacanju vortexa i treća sa štafetom mlađih juniorki 100-200-300-400 m. Bacačica Lana Ferlin bilaje treća u državi u bacanju diska na zimskom bacačkom prvenstvu. Svih ovih 16 osvajača medalja na državnim prvenstvima dobilo je kategorizaciju HOO od IV do VI kategorije ovisno o uzrastu u kojem su nastupali. Po tome je Ak Nedelišće sigurno jedna od najkvalitetnijih sportskih udruga u Međimurju.

Reprezentativci države

Troje atletičara nastupalo je u dresu državne reprezentacije i imalo ukupno devet nastupa za reprezentaciju. Sedam nastupa za reprezentaciju imala je Alena Hrušoci.

Alena Hrušoci, sedam reprezentativnih nastupa

Ona je  nastupila za juniorsku reprezentaciju  u Slovenj Gradecu na međudržavnom susretu Češka, Mađarska, Slovenija i Hrvatska u trkama na 100 i 400 m prepone te u štafeti 4×100 m i na Mitingu prijateljstva u Sarajevu u trci na 100 m prepone. Na mlađejuniorskim natjecanjima nastupila je na prvenstvu Balkana na 400 m i bila treća te na igrama Alpe-Adria na 400 m prepone gdje je bila prva i u štafeti 4×100 m.  Kod kadetkinja na peteromeču reprezentacija Hrvatske, Češke, Slovenije, Mađarske i Slovačke nastupile su Sara Senčar na 100 m prepone i Diana Pintarić u bacanju diska.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije