Ostajem u SDP-u i neću biti kandidat za gradonačelnika Čakovca

U utorak je portal eMedjimurje.hr objavio neslužbenu informaciju da će sadašnji načelnik Općine Sveta Marija Dean Hunjadi biti SDP-ov kandidat za župana Međimurske županije. Takva je informacija i službeno potvrđena. Na sjednici Županijskog odbora dobio je veći broj glasova od dvojice protukandidata – aktualnog župana i predsjednika međimurskog SDP-a Ivice Perhoča i ravnatelja Muzeja Međimurja Vladimira Kalšana.

Ovakva odluka nameće mnoga pitanja, posebice oko daljnjeg političkog djelovanja Ivice Perhoča. Kruže priče sa nekoliko scenarija. Navodno mu je u zamjenu predloženo da bude kandidat za gradonačelnika Čakovca, pa mu je zagarantirano mjesto u nekom javnom poduzeću (najviše se spominju Međimurske vode), a sve više se govori o mogućem odlasku iz SDP-a. Što u tome ima istine, a što ostaje samo na “priči”?, provjerili smo sami.

– Ništa se posebno nije dogodilo zbog čega bi se trebali oglašavati priopćenjem sa sjednice Županijskog odbora SDP-a. Niti ranije to nismo činili. Činjenica je da je kod glasovanja za SDP-ovog kandidata za župana na predstojećim izborima izabran gospodin Dean Hunjadi. Na Sjednici Županijskog odbora održanoj u ponedjeljak, 10. prosinca postalo je jasno da sam izgubio potporu Županijskog odbora, od 37 članova ŽO koji su glasovali o kandidatu, 24 se izjasnilo za gospodina Hunjadija.

U svakom slučaju budite sigurni da ostajem član SDP-a, da nemam nikakvu rezervnu varijantu. Neću biti kandidat na izborima izvan stranke, a niti za Grad Čakovec, kako se to spominje u javnosti, a također budite sigurni da Perhoč nema nikakvu rezervnu funkciju u nijednom javnom  poduzeću. Prihvatio sam se ove funkcije kao čovjek koji želi promjene, komentirao je Perhoč.

Pokušali smo kontaktirati Deana Hunjadija, no on ne diže telefonsku slušalicu. Možda je ovo njemu svojevrsni “šok” jer je najavljivao da se više neće kandidirati za načelnika, a prema riječima nekih stranačkih kolega, bio je itekako iznenađen odlukom članova Županijskog odbora. No, neće moći dugo šutjeti, jer ipak je on sada kandidat SDP-a za međimurskog župana.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije