I ovu godinu policija kroz blagdane provodi akciju “Mir i dobro”

U razdoblju od 14. prosinca 2012. do 8. siječnja 2013. na području Policijske uprave međimurske s ciljem povoljnog održavanja stanja javnog reda i mira, te opće sigurnosti građana povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, provodit će se operativna akcija “Mir i dobro”. Osim pojačanih mjera sigurnosti u sklopu akcije provodit će se i niz preventivnih mjera.

Kako se očekuje da će kao i dosad, velik broj građana u slobodnoj prodaji nabaviti petarde, rakete i druga pirotehnička sredstva za zabavu,  a zbog izbjegavanja neželjenog stradavanja od pirotehničkih sredstava u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Preloga izdani su promidžbeni materijali pod geslom “Mir i dobro”. Promidžbeni materijali, plakati i letci, sadrže samozaštitne mjere i savjete vezano na uporabu pirotehničkih sredstava, telefonske brojeve važnijih službi, ali i odredbe Zakona o eksplozivnim tvarima, a koje se odnose na pirotehnička sredstva.

U suradnji s vijećima za prevenciju gradova Čakovca, Preloga, Murskog Središća te Općinom Štrigova, održat će se info punktovi gdje će policijski službenici (kontakt-policajci) dijeliti građanima letke pod geslom “Mir i dobro”, a kako bi ih upoznali sa mogućim posljedicama uporabe pirotehničkih sredstva, sa zakonskim odredbama, te na koji način i pod kojim uvjetima se pirotehnika može koristiti.

Na info punktu će se također dijeliti preventivne brošure pod nazivom “Zajedno do veće sigurnosti” koje sadrže različite savjete i samozaštitne mjere kako se građanima ne bi našli u ulozi žrtve određene vrste kažnjivog ponašanja. Kako su zbog predstojećih blagdana mogući godišnji odmori i odlasci građana na putovanja, javnost će se posebno upozoravati na mjere prevencije od provalnih krađa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije