Ambulanta u Kotoribi treba hitnu obnovu. Tko će je financirati?

Na svojoj posljednjoj sjednici vijećnici Općine Kotoriba dotakli su pitanja vezana uz zgradu Doma zdravlja u Kotoribi koja je općinsko vlasništvo. Vijećnici su nezadovoljni što se u obnovu zgrade ne ulaže ništa. Dom zdravlja koristi zgradu, ne plaća najam, ali ni ne ulaže u obnovu, dok s druge strane ubire najam od ljekarne.

Čelnici općine Kotoriba još prije dvije godine sastali su se s predstavnicima Doma zdravlja Čakovec koje je predvodio ravnatelj Branko Vrčić, dr. med. Na sastanku se razgovaralo oko novog zajedničkog načina upravljanja zgradom Zdravstvene ambulante u Kotoribi, a bilo je riječi i o pitanju zakupa ordinacija. 

Načelnik općine Ljubomir Grgec tom je prilikom napomenuo da je općina vlasnik zgrade čiju su izgradnju u cijelosti samodoprinosom izgradili sami mještani te dodao kako dvadeset godina Dom zdravlja nije ništa ulagao i obnavljao, dok je općina uredila okoliš i parkiralište. Rečeno je kako je nužno obnoviti stolariju, krovište, oluke te urediti dodatno parkiralište.

Međutim, sve je stalo samo na dogovoru. Na Općinskom vijeću je zaključeno da se sa Domom zdravlja pokuša dogovoriti kako bi se najam od ljekarne usmjerio u općinski proračun što bi se utrošilo u toliko potrebnu sanaciju te zgrade. Prvi pokušaj prije dvije godine je propao, no ističu da će sada inzistirati na tome.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije