Alan Belko: “Srce me boli kad vidim što se događa s RK Međimurje”

Alan Belko, rukometni trener iz Čakovca, preuzeo je prije nekoliko tjedana rukometnog premijerligaša RK Vidovec Bios. Upitali smo ga kako se snašao u novoj sredini i koji su planovi za drugi dio sezone.

eMedjimurje.hr: Proteklog vikenda odigrano je posljednje jesensko kolo Premijer lige u kojem ste kod kuće poraženi od Zameta 24:28. Vjerujemo da niste porazom htjeli završiti polusezonu.

Belko: Naravno da nismo to željeli, no spletom okolnosti (trojica iz prve postave Balent,Vidaček, Peček su ozljeđeni) došlo je do toga da nismo mogli kvalitetno parirati jako dobrom Zametu.

eMedjimurje.hr: Kako je uopće došlo do suradnje s RK Vidovec Bios? Kako ste se snašli?

Belko: Uprava je u meni prepoznala trenera koji može posložiti ekipu i dalje je usavršavati za još bolje rezultate. Snašao sam se odlično.

eMedjimurje.hr: Ekipu ste vodili u posljednja četiri kola u kojima ste pobijedili Medvešćak i Split te bili poraženi u gostima od vodećeg Karlovca i na kraju kod kuće od Zameta. Jeste li zadovoljni učinkom?

Belko: Ne, prve dvije utakmice su odrađene korektno, pogotovo Medveščak u gostima no protiv Karlovca nismo znali odgovoriti na njihovu grubu igru gdje smo i izgubili dvojicu igrača (Vidačeka i Pečeka) već u prvih 15 minuta. Protiv Zameta htjenje i zalaganje su bili na visokoj razini što se tiče obrane, no u napadu nije bilo konkretnosti prema protivničkom golu.

eMedjimurje.hr: Vidovec je na tablici trenutno 8. s 11 bodova. Koja su očekivanja gdje bi klub trebao ili mogao biti na kraju sezone?

Belko: Cilj je zadržati sredinu tablice, naravno, ako se otvori mogućnost i nešto više.

eMedjimurje.hr: Hoće li biti kakvih igračkih promjena tijekom stanke? Za kada je predviđen početak priprema za drugi dio sezone?

Belko: Razmatraju se neke opcije, vidjet će se kroz koji tjedan. Početak priprema je odmah nakon Nove godine.

eMedjimurje.hr: Vjerujemo da pratite što se događa i u RK Međimurje u prvoj ligi. Hoće li mladi dečki moći očuvati barem prvoligaški rang?

Belko: Povremeno odem pogledati koju utakmicu kad imam vremena. Srce me boli kad vidim što se događa s mojim klubom posljednjih godina i ne mogu vjerovati na što je klub spao koji je nekad bio perjanica sporta u Međimurju . Želim im svu sreću i uspjeh da se zadrže u tom rangu natjecanja. Svim vašim čitateljima i sportskim zaljubljenicima želim čestit Božić i sretnu Novu godinu.

Alanu i njegovim najmilijima uzvraćamo lijepim željema i želimo što više pobjeda u idućoj godini.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije