Streljaštvo: Alzas na najjačem natjecanju zračnim oružjem

Prvog vikenda u prosincu održan je 36. Trofej Mladosti pod organizacijom Streljačkog saveza Zagreb i Akademskog streljačkog kluba Mladost.  Ovo međunarodno natjecanje u gađanju zračnom puškom i pištoljem  jedno je od najpriznatijih natjecanja u ovom sportu.

Velik broj natjecatelja, kao i nesvakidašnja ogromna konkurencija s najboljim strijelcima iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Slovačke, BIH  itd. privukla je i mnogobrojnu publiku i zaljubljenike u ovaj sport u Zagreb gdje se natjecanje i odvijalo. U muškoj i ženskoj konkurenciji kao i natjecanje puškom i pištoljem nije moglo proći bez sada trenutno jedne od najboljih ekipa u Hrvatskoj, odnosno međimurskog Streljačkog kluba Alzas.

Zračni pištolj 10 metara

U muškoj konkurenciji zračni pištolj 10 metara u pojedinačnoj konkurenciji nastupilo je 53 natjecatelja u kojem je SK Alzas imao tri predstavnika. Od njih najbolje plasirani je bio s 563 kruga Ivica Takač na 17. mjestu, 26. mjesto osvojio je Saša Kralj s 559 kruga, dok je s 558 krugova 29. mjesto zauzeo Božidar Kolarić. Vrlo zadovoljan postignutim rezultatima bio je mentor Marijan Turk. U ovoj kategoriji najbolji je bio mađarski predstavnik Tatrai Miklos s 680,9 krugova.

Izborno za Europsko prvenstvo 2013. u Dansku

Ovaj ”Trofej Mladosti” također je jedan od četiri natjecanja u RH koji se boduju za ukupnog pobjednika od kojih će najbolja četvorica u konkurenciji od 17 natjecatelja iz Hrvatske predstavljati Hrvatski streljački savez sa zračnim pištoljem na narednom Europskom prvenstvu koje se održava sljedeće godine u Danskoj.

Trenutno najbolje plasirani međimurski predstavnik iz SK Alzas je Ivica Takač  na 3. mjestu, a vrlo blizu ga slijedi klupske kolege – Saša Kralj na 8. mjestu i Božidar Kolarić na 9. mjestu uz napomenu da moraju postići norme. Sljedeće kolo je 23. prosinca u Osijeku, a završno 20. siječnja 2013. u Zagrebu kada će se i znati konačni poredak i predstavnici Hrvatske na Europskom prvenstvu zračnim oružjem.

U Alzasu se nadaju da ovu sezonu barem jedan od spomenute trojice izbori plasman na Europsko prvenstvo jer svojim angažmanom i radom to svakako zaslužuju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije