Šteta od poplave procijenjena na preko 22 milijuna kuna

Županijsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda završilo je s izvidom terena i popisivanjem šteta uzrokovane izlijevanjem rijeke Drave kod Pušćina 6. studenog 2012. godine.

>>> POGLEDAJTE VIDEO: Pušćine nakon potopa snimljene iz zraka

>>> Priče ljudi: Nitko ih nije upozorio na mogućnost poplave, štete višemilijunske!

Ukupna procijenjena šteta na 115 poplavljenih objekata iznosi 22.131.250,00  kuna. Od toga šteta na 67 obiteljskih kuća iznosi, uključujući i namještaj i uređaje iznosi 17.216.200,00 kuna. Štete u poljoprivrednoj proizvodnji procijenjene su na 614.500,00 kuna. Gospodarski subjekti na poplavljenom području, prema Županijskom povjerenstvu imaju štete u iznosu od 4.300.550,00 kuna.

Pogledajte vrhunski odrađen video autora Žana Novosela o poplavama u Pušćinama

U proteklih dva tjedna nadležna povjerenstva obišla su sva oštećena domaćinstva i poslovne subjekte, evidentirana je oštećena i uništena imovina i dobra, te je na temelju utvrđenog stanja procijenjena nastala šteta. Kako visina nastale štete prelazi mogućnost Općine i Županije, Izvješće će se poslati u Zagreb kako bi se nadoknada oštećenima isplatila iz Državnog proračuna.

No, prije nego što se Procjena pošalje u Zagreb, s njom će biti upoznati svi poplavljeni, kako bi se eventualno mogle unijeti još neke korekcije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije