HNS Međimurja obilježio Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Od 1999. godine svake godine HNS obilježava 25. studeni, Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a u spomen i u zaštitu svih onih žena koje na žalost svakodnevno doživljavaju nasilje u svakom obliku i formi. I ove godine podružnice HNS-a diljem Međimurja su obilježile ovaj dan sa željom da se još više razvija senzibilitet na ovaj evidentan problem jer to se svakako tiče sviju nas.

HNS Međimurja, kao i Ženska inicijativa ŽO su prepoznati kao oni koji aktivno i u svim prilikama zastupaju prava žena, ali ne samo na gradskim trgovima, već u aktivnoj politici i svakodnevnom životu. Ovu subotu je Ženska inicijativa zajedno s općinskim i gradskim podružnicama poslala jasnu poruku svima, ovo je problem koji se ne obilježava jedanput na godinu, ovo je problem koji se živi svaki dan i s kojim se treba nositi, ali i znati pomoći.

“HNS u svim svojim programima ima posebno istaknutu ulogu žena u društvenom funkcioniranju. Zato trenutna situacija, u kojoj nasilje nad ženama, ali sve češće i djecom te među djecom kao problem još nije dovoljno prepoznat, je potpuno neprihvatljiva. Sve mjerodavne institucije s ovog područja djelovanja imaju premale ovlasti da bi se nosile adekvatno sa samom problematikom, a kao rezultat imamo još uvijek one najgore, tragične posljedice.

Ovaj dan je samo jedan u godini da bi se otvoreno razgovaralo i upozorilo na sve poteškoće. Drugima poručujemo ostalo ih je još 364 za još aktivnije djelovanje, jer ovo je svakodnevni problem, ovo je problem svih nas zajedno.” – poručili su međimurski narodnjaci.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije