Body building: Pero Tomas i Danijel Maltar do svjetskog naslova

Skroman i jednostavan mladić Pero Tomas iz Koprivnice na Svjetskom prvenstvu po VFF (extreme fitness) osvojio je prvo mjesto u zaista jakoj konkurenciji. Tim uspjehom hrvatski sport je ponovno dugogodišnjim naporima pojedinca, došao na sam vrh zahvaljujući nadčovječnim naporima predanog pojedinca, a ne sustavnim radom kako je to obično u nekim drugim, sređenijim sredinama.

Pero Tomas je rodom iz Slavonskog Broda i danas živi u Koprivnici, a fitnessom se počeo baviti s jedanaest godina i kao on kaže, od tada do danas život je posvetio tom sportu. Ovaj je sport u stvari osnova za svakog sportaša u današnje vrijeme, jer bez kvalitetne bazne pripreme u teretani po fitness programima, danas je potpuno nemoguće postići zapažene rezultate u bilo kojoj sportskoj disciplini.

Pero trenira pod trenerskom palicom Danijela Maltara, višestrugog državnog prvaka u body buldingu i prema mnogima trenutno najvećeg autoriteta na tom području u Hrvatskoj. Svjetski šampion trenira u Koprivnici i Prelogu u Fitness In teretani u Prelogu . Potpuna koncentracija svake sekunde je potrebna jer na treningu radi sa težinama koje znatno premašuju 200 kg, a kod takvih težina mogućnost ozljeđivanja je zaista velika.

– Biti svjetski prvak podrazumijeva mnogo odricanja i napornog rada. Najteže je biti na stalnoj dijeti. To je režim prehrane kojeg se iz dana u dan moram strogo pridržavati jer se svako odstupanje plaća višestruko. Nadalje tu su i treninzi koji oduzimaju jako puno vremena, a moraju se odraditi na vrijeme i po posebnom redoslijedu. Nikad mi to nije palo teško jer sam od prvog dana sam sebi zadao cilj kojeg se držim svih ovih godina. Nema tu mogućnosti da krenete prečicom, poručuje Pero.

Suplimenti ili dodaci prehrani sastavni su dio njegova načina života, ali su to obični, provjereni dodaci bez kojih bi bilo gotovo nemoguće postići ovakvu ravnotežu u organizmu. Naravno, ne treba zaboraviti niti genetiku jer bez dobrih genetskih predispozicija nikada nećete uspjeti stići do vrha u ovom sportu. “Za ovaj sport potrebna su dugogodišnja odricanja, a na kraju u Hrvatskoj ne možete pronaći sponzora ni za lijek iako postižem svjetske rezultate.

Osim Fitnessa In koji me sponzorira suplimentima i besplatnim stručnim vodstvom trenera Danijela Maltara, moju karijeru od prvih dana podržavaju moji roditelji”. Tako govori svjetski šampion po VFF-u u extreme fitnessu. Jednostavno, logično i skromno. Upravo onako kako to rade svi veliki ljudi, a za Peru Tomasa se to zaista s pravom može reći.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije