Osvrt na 2. međimursku ligu istok: Dinamu jesen bez premca!

Sjajna polusezona nogometaša Dinama iz Domašinca koji su je odigrali u velikom stilu donijela im je jesenski naslov prvaka 2. Međimurske lige-istok sa čak 12 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Borca PMP-a iz Turčišća te 15 više od trećeplasiranog Graničara iz Novakovca.

Pet pobjeda na početku prvenstva da bi remizirali u Goričanu da bi opet nanizali pet pobjeda te pokleknuli u Vidovcu i na kraju u samoj završnici upisali nove tri pobjede. Pod vodstvom trenera Roberta Težačkog koji je povremeno i zaigrao naslov jeseni osvojili su nogometaši; Valentić, Bihar, Trstenjak, Borovec, Obadić, Mihalec, Krznar, Jakšić, Lovrek, Furdi, Tomašek, Baranašić, Debelec, Novak, Erić, Horvat, Baranašić, Tuđan. P

osebno treba naglasiti Stjepana Krznara «Čepu» koji je sa 28 pogodaka vodeći strijelac Međimurja. Treba spomenuti upravu kluba na čijem je čelu Josip Đurkin- predsjednik i koja je osigurala igračima maksimalne uvjete za rad.

2. BORAC PMP (Turčišće)

Odlične rezultate tokom jesenskog dijela prvenstva postizao je Borac PMP iz Turčišća koji je jesen završio na odličnom drugom mjestu. Zahvaljujući Rajku Gavezu čijim je dolaskom klub se podigao u svim segmentima organizacije što je dovelo do stvaranje odlične ekipe i ovako zapaženih rezultata. Najviše pogodaka kroz jesenski dio prvenstva postigao je Ribić 16 slijedi Gavez sa 8 itd.

3. GRANIČAR (Novakovec)

Najugodnije iznenađenje jeseni zasigurno su nogometaši Graničara iz Novakovca koji su trenutno na trećem mjestu prvenstvene ljestvice. Ekipu je vodio mlad trener Jurica Kovač dok je posebna zanimljivost vezana za klub iz Novakovca da su bi učinkovitiji na gostovanju gdje su ostvarili pet pobjeda jedan neriješen rezultat uz jedan poraz dok su kod kuće ostvarili dvije pobjede dva neriješena rezultata uz tri poraza. Posebno treba naglasiti da su se do petog kola kompletirali i da su imali najvećih problema zbog odsutnosti igrača koji rade većinom po terenu. Trenutno se vode pripreme za organizaciju «zelene noći» koja bi se trebala održati 22. prosinca i na kojoj bi se trebao proslaviti ovaj zapažen uspjeh.

4. TRNAVA (Goričan)

Na trenutnom četvrtom mjestu nalazi se Trnava iz Goričana koja je najviše u ligi ostvarila neriješenih rezultata ukupno sedam. Ekipu je vodio Mladen Vlah da bi ga zamijenio u posljednjih tri kola Danijel Štefulj koji je ostvario sa njom dvije pobjede i neriješen rezultat. Sve u sve zadovoljavajući rezultat ali sa konstatacijom da se i moglo bolje.

5. GALEB (Oporovec)

Galeb iz Oporovca jesen je završio s obzirom ne sve poteškoće koje su ga pratile na vrlo dobrom petom mjestu. Damir Pigac vodio je ekipu do jedanaestog kola kada ju je preuzeo Ivan Sokač i sa njom dva neriješena te tri pobjede do kraja polusezone. Galebu je prvi topnik kluba Miroslav Pigac koji je postigao 12 pogodaka.

6. DUBRAVČAN (Donja Dubrava)

Dubravčan iz Donje Dubrave pod vodstvom trenera Tihomira Nestića prvi dio prvenstva završio je na šestom mjestu što se s može ocijeniti sa uspjehom. Najviše pogodaka postigao je Benjamin Brljak devet.

7. BUDUĆNOST (Podbrest)

Budućnost iz Podbresta nakon prošlogodišnje izuzetno loše sezone u ovoj polusezoni ostvarili su solidne rezultate koji su im donijeli sedmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Posebno su bili u formi posljednjih pet utakmica kada su ostvarili tri pobjede i dva neriješena rezultata.

8. ČSK (Čehovec)

Na polovine tablice trenutno se nalazi ČSK iz Čehovca koji je nakon sedam prvenstvenih kola u kojima je ostvario pet poraza i dvije pobjede se pokrenuo te je u nastavku kroz osam kola ostvario četiri pobjede tri neriješena rezultata uz tek jedan poraz.

9. DRAVA (Donji Mihaljevec)

Drava iz Donjeg Mihaljevca trenutno zauzima deveto mjesto sa osvojenih 21 bodova. Da nije bilo serije poraza od sedmog do dvanaestog kola plasman bi bio još bolji.

10. HODOŠAN

Zasigurno najveće razočaranje prvenstva. Jer u ekipi imati Bunca, Zorana i Gorana Strahiju koji je postigao 22 pogotka i biti tako loše plasirani zasigurno je potrebna dublja analiza.

11. CROATIA (Orehovica)

Nakon šest uzastopnih poraza NK Croatia je za novog trenera postavila Vladimira Bartolića koji ju je ubrzo konsolidirao te se je napravila serija od osam utakmica bez poraza u kojem se je ostvarilo pet pobjede i tri neriješena rezultata što je ekipi donijelo uzlet i trenutno zadovoljavajuće s obzirom na sve probleme jedanaesto mjesto.

12. KRALJEVČAN 38 (Donji Kraljevec)

Kraljevčan 38 zauzima trenutno dvanaesto mjesto. Ekipa trenera Dubravka Mišćina ostvarila je pet pobjeda tri neriješena rezultata uz sedam poraza. Posebno im je bio loš završetak jeseni u kojem su upisali tri uzastopne pobjede i što je glavni uzrok ovome ne baš blistavom plasmanu.

13. MLADOST (Sveta Marija)

Na trinaestom mjestu nalazi se Mladost iz Svete Marije koja je kažnjena sa tri boda zbog prekida u prvome kolu protiv Draškovca. Ako bi joj se dodala šest boda trenutno bi zauzimali peto mjesto prvenstvene ljestvice ovako ih očekuje borba za opstanak.

14. VIDOVČAN (Donji Vidovec)

Vidovčan se nalazi na neugodnom četrnaestom mjestu prvenstvene ljestvice. Nakon uspješnog starta zaredali su katastrofalni i poražavajući rezultati što je rezultiralo smjenom trenera Ivana Vidovića. Na njegovo mjesto ponovno se vratio više puta odlazeći Srećko Gabaj koji je uspio stabilizirati ekipu zabilježiti dvije uzastopne pobjede međutim, nesretni poraz kod kuće od Galeba iz Oporovca i Drave u Donjem Mihaljevcu ponovno je Vidovčan bacio u nesigurne ligaške vode. Jedina su ekipa koja je porazila lidera prvenstva ekipu Dinama iz Domašinca.

15. DRAŠKOVEC

Na pretposljednjem mjestu nalazi se Draškovec koji je tri posljednja kola jesenskog dijela prvenstva izgubio i što ga je stajalo ovako lošeg plasmana. Zasigurno čeka ga na proljeće grčevita borba za opstanak.

16. DUBRAVA (Sivica)

Sa tek tri pobjede jednim neriješenim rezultatom na posljednjem mjestu nalazi se Dubrava iz Sivice. Nevjerojatno ali istinito iako im je igrački kadar dobar ali ozlijede i pomanjkanja sportske sreće donijele su klubu devet uzastopnih poraza i trenutno nezgodno mjesto. Dubrava mora maksimalno iskoristiti zimsku stanku kvalitetno se pojačati kako bi na proljeće se uspjeli spasiti od ispadanja jer klub sa tako dugom tradicijom i zapaženih rezultata zaslužuje igranje u ovom rangu natjecanja.

U prvom proljetnom kolu sastaju se:

Croatia – Borac PMP, ČSK – Dubravčan, Trnava – Graničar (N), Draškovec – Mladost (SM), Budućnost (P) – Vidovčan, Drava (DM) – Kraljevčan 38, Galeb – Dubrava, Hodošan – Dinamo (D).

Zbog treće opomene pravo nastupa u prvom proljetnom kolu nemaju:

DRAŠKOVEC – Dario Kovač (789)
DINAMO (D) – Nenad Borovec (8685), Stjepan Krznar (11), Neven Lovrek (4117)
BORAC PMP – Petar Mihalec (2454), Sandro Jančec (3054)
DUBRAVA – Matija Paler (3638)
KRALJEVČAN 38 – Silvestar Cvek (45)

KAZNA ISKLJUČENOM IGRAČU

ČSK – Marko Vidović (3280) po čl. 50 DP HNS-a 1 (jedna) utakmica

LISTA STRIJELACA

28 zgoditaka – Stjepan Krznar (Dinamo D)
22 zgoditaka – Zoran Strahija (Hodošan)
16 zgoditaka – Josip Ribić (Borac PMP)
14 zgoditaka – Gregor Bunc (Hodošan)
13 zgoditaka – Josip Igrec (Drava DM)
12 zgoditaka – Miroslav Pigac (Galeb)
11 zgoditaka – Santino Debelec (Dinamo D), Aleksandar Kramar (ČSK), Nikola Štrok (Mladost SM), Nikola Bukal (Budućnost P)
9 zgoditaka – Benjamin Brljak (Dubravčan)
8 zgoditaka – Rajko Gavez (Borac PMP), Luka Lipić (Kraljevčan 38), Darko Čmrlec (Mladost SM)
7 zgoditaka – Marko Baksa (Borac PMP), Simon Jakšić (Trnava), Martin Tisaj (Kraljevčan 38), Danijel Lukša (Dubravčan), Danijel Lovrek (Graničar N), Tino Sabol (Dubrava), Marijan Krčmar (Croatia)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije