Zajedništvom u odgajanju sretne i uspješne djece

S obzirom na bogatstvo različitosti koju posjeduje, vizija Osnovne škole  dr. Ivana Novaka u Macincu je: “Razvijanje partnerstva učitelja i roditelja- zajedništvom u odgajanju sretne i uspješne djece.” Praktične primjere iz svoga svakodnevnog rada u razredu, uvažavajući viziju škole, predstavile su učiteljice Bernarda Novak i Vesna Perhoč na međunarodnoj konferenciji Sukonstrukcija  profesionalnog razvoja: Put prema kvaliteti, pravednosti i uvažavanju različitosti u zemljama srednje i istočne Europe, koja je održana od 15. do 17. listopada u Opatiji.

Organizatori konferencije bili su International Step by Step Association (ISSA), Diversity in Early Childhood  Education and Training (DECET) i Pučko otvoreno učilište Korak po korak pod pokroviteljstvom predsjednika RH i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, te u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Ova konferencija okupila je više od 300 obrazovnih djelatnika, odgajatelja, učitelja, istraživača, kreatora politika i aktivista iz nevladinih  organizacija iz više od 47 zemalja iz Europe i iz drugih krajeva svijeta.

Učiteljice Vesna i Bernarda uz potporu ravnateljice Božene Dogša predstavile su školu  s prezentacijom na temu “Razvijanje partnerstva učitelja iroditelja: Praktični primjeri zajedništva u odgajanju sretne i uspješne djece”. Danas je općeprihvaćeno da je kvalitetno obrazovanje u ranom djetinjstvu ključan čimbenik u uvođenju više razine društvene pravednosti u odgoj i obrazovanje djece različitog socijalnog i ekonomskog porijekla.

Upravo su kompetencije obrazovnih djelatnika glavni prediktori kvalitete odgoja i obrazovanja u ranom djetinjstvu. Pokazalo se da je upravo to za brojne države u svijetu trajni izazov. Prema brojnim pohvalama na konferenciji i zanimanjem za takvim načinom rada, zaključeno je da je škola dr. Ivana Novaka Macinec  sa svojim djelatnicima na visokom mjestu kvalitete rada gdje se uvažava različitost, što im je potvrda da su na dobrom putu odgajanja sretne i uspješne djece.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije