Nacionalna kampanja Mladih HNS-a predstavljena u Čakovcu

Nakon velike medijske prašine koja se podigla oko stava Mladih HNS-a da prostituciju i lake droge treba legalizirati, Mladi HNS-a su odlučili prezentirati javnosti pravo viđenje cjelokupne problematike, ali i ostale stavove. U nacionalnoj kampanji i javnosti Međimurja je predstavljena knjižica sa svim stavovima Mladih HNS-a.

Kampanja se u nedjelju, 11. studenog održala i u Međimurju na Franjevačkom trgu u Čakovcu. To je bila dobra prilika da se njihovi stavovi približe građanima i biračkom tijelu. Po gradu su podijeljeni materijali, porazgovaralo se s mnogim prolaznicima i o stavovima, razlozima takvih razmišljanja. Iako je bilo oprečnih mišljenja generalni zaključak je da ljudi uglavnom u većini stavova dijele njihova mišljenja te ih podržavaju u njihovim nastojanjima.

To je samo profiliralo činjenicu da su neki od predstavljenih stavova još uvijek tabui u našem društvu no Mladi HNS-a se ne suzdržavaju progovoriti o njima. Cilj, ali i dužnost liberalne opcije je da bude korak ispred ostalih i to se upravo nastoji postići. Ovim materijalima nastoji se, također,politiku približiti ponajviše mladima i potaknuti na veću političku participaciju, a posebice u ovom već sad predizbornom razdoblju.

Ovu kampanju uz Mlade HNS-a, koji obilaze Hrvatsku od Vukovara do Dubrovnika, podupiru i saborski zastupnici HNS-a, a među njima je i Dragutin Glavina, koji je u nedjelju zbog bolesti bio spriječen doći. Time se samom projektu daje posebna važnost jer se svi nadamo da će se o ovim stavovima u dogledno vrijeme raspravljati i u Hrvatskom saboru, najvišem predstavničkom tijelu u državi. Međimurje se još jedanput pokazalo kao dobar domaćin, kako odazivom mladih sa županijske razine tako i ugodnom atmosferom koja je pratila cjelokupnu akciju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije