Općina Sveta Marija raspisala natječaj za devet stipendija

Načelnik Općine Sveta Marija Dean Hunjadi donio je odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2012./13. Pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni studenti dodiplomskih i diplomskih studija uz uvjete da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Sveta Marija, da imaju status redovnog studenta, a nemaju odobrenu stipendiju po drugoj osnovi i da nisu stariji od 27 godina.

Odabir kandidata za dodjelu stipendija obavlja se po slijedećim kriterijima: socijalno stanje, opći uspjeh u prethodnoj godini (za studente prve godine i uspjeh tijekom srednjoškolskog školovanja, ako su bili oslobođeni završnog ispita ili mature) i sudjelovanje na natjecanjima, osvojene nagrade, postignuti rezultati, objavljeni radovi.

Prijave s potrebnom dokumentacijom se podnose općinskom Povjerenstvu za odojelu stipendija do 28. studenog. Općina će imati devet stipendista, a stipendije za studij u mjestima udaljenima do 50 km iznose 300 kuna mjesečno, dok će 500 kuna dobivati studenti koji studiraju u mjestima udaljenima više od 50 km.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije