Najuspješniji tehničari na prijemu kod župana Perhoča

Nakon niza uspjeha što su ih postigli na različitim natjecanjima i smotrama međimurski župan Ivica Perhoč prošlog je ponedjeljka primio najuspješnije tehničare. Predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved župana je upoznao s rezultatima najuspješnijih tehničara postignutih unazad nekoliko mjeseci.

Branimir Vinko, član Radiokluba “Međimurje” osvojio je treće mjesto na Svjetskom natjecanju u amaterskoj radiogoniometriji, čime je pridonio osvajanju drugog mjesta Hrvatske reprezentacije u ekipnom plasmanu. Mladi članovi Aerokluba “Međimurje” članovi Zrakoplovno modelarske i Raketno modelarske sekcije sudjelovali su na Svjetskom kupu raketnog modelarstva u Vinkovcima. Student na FOI-u u Varaždinu Bojan Kranjec svojim raketoplanom zauzeo je četvrto, a Martin Dodlek, učenik Tehničke škole u Čakovcu šesto mjesto.

Prethodno na Državnom prvenstvu FAI kategorije raketnog modelarstva Bojan i Martin osvojili su prvo i drugo mjesto u kategoriji RC raketoplani, a Karlo Tretnjak, student na FER-u u Zagrebu, drugo mjesto u kategoriji Rakete s trakom. Ekipa Aerokluba “Međimurja”  ekipni je prvak tog državnog natjecanja.

Na Otvorenom prvenstvu Dalmacije u raketnom modelarstvu – osnovne škole – rakete sa trakom, Ivan Belović učenik II.OŠ Čakovec osvojio je prvo mjesto dok su ekipno osvojili prvo mjesto u Raketama s trakom i treće mjesto u Raketama s padobranom.  Na Otvorenom prvenstvo Zagreba u raketnom modelarstvo – osnovne škole, Domagoj Tretnjak je raketom s trakom osvojio drugo mjesto. Voditelj sekcije Zrakoplovnih i Raketnih modelara je Leonardo Belović.

Mladi članovi Fotokino kluba Ivanovec Stjepan Petković, Iva Bulović, Antonija Jurinec i  Matija Novak predstavili su na 50. Reviji hrvatskog filma i videostvaralaštva mladih u Zadru svoj film “Uživo iz 5.a”. Stručni žiri im je dodijelio treće mjesto. Na istoj Reviji učenici Antonija Jurinec, Stjepan Petković, Tea Novak, Matea Tarandek i Iva Bulović, članovi Filmske družine pri OŠ Ivanovec su za film “Ivana O” osvojili drugo mjesto.

Film “Ivana O” osvojio je drugu nagradu i na Malom doku artu u Bjelovaru. Voditelj mladih filmaša u Fotokinoklubu Ivanovec je Radovan Peković, a Filmske družine Nataša Kralj. Na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2012. u Zagrebu Noa Jalšovec, učenik II.OŠ Čakovec, mentor Gordan Bartolić i Igor Bogojević iz Graditeljske škole Čakovec, sada student građevine u Osijeku, mentorica Darinka Kalšan, za svoje su inovacije nagrađeni brončanim plaketama. U stvaranju rada Noi je pomagao kolega Marko Bašek.

Pomoć u opremanju rada Noi je pružilo Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, a Igoru Međimurska udruga inovatora sa sjedištem u Graditeljskoj školi. Župan je čestitao svim sudionicima prijema na postignutim rezultatima i priznao da tehnička kultura nije adekvatno zastupljena u proračunu Međimurske županije. Posebno se osvrnuo na film “Ivana O” koji svojom tematikom na realističan način obrađuje suživot u našoj lokalnoj zajednici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije