Sportski vikend

3. HNL: Nedelišće dočekuje Međimurje, a Čakovec ekipu Mladosti; Međimurske nogometne lige: U subotu pet utakmica; Odbojka: Centrometal kod Rovinja; Rukomet: Međimurje ima teško domaćinstvo protiv Đakova; Košarka: Može li Rudar do prve pobjede?; Kuglanje: Bolji su čakovečki ili varaždinski Željezničari?; Streljaštvo: Međimurski prvoligaši u Zadru; Badminton: Savezni turnir tijekom vikenda u Čakovcu.

U 12. kolu 3. HNL Sjever u subotu od 14:00 sati imamo dva međimurska derbija. Nedelišće će biti domaćin Međimurju, a Čakovec dočekuje Mladost iz Preloga. U nedjelju će Graničar biti u Kotoribi domaćin Podravcu, dok Polet ima nezgodno gostovanje u Grabrovnici kod Croatie.

Susreti Međimurskih nogometnih liga počinju u 14:00 sati. U subotu u 1. MNL igraju Polet Pribislavec i Mladost Palinovec te Omladinac Novo Selo Rok i Pušćine. U nedjelju u 10:00 sati sastaju se Sloga Čakovec i vodeći Centrometal, a od 10:30 sati Čukovec i Rudar. U 2. MNL zapad u subotu igraju Hajduk Štrukovec i Plavi te Napredak i lider Šenkovec. U 2. MNL istok subotnji susret odigrat će hodošan i Vidovčan. Svi ostali susreti igraju se u nedjelju od 14:00 sati, s time da treba dodati da će se odigrati i odgođeni susret 3. MNL zapad između Sloge iz Štrigove i Zebanca koji će u slučaju pobjede postati jesenski prvak.

Odbojkaši Centrometala u 5. kolu prve lige u nedjelju u 19:00 sati gostuju kod Rovinja. U 2. ligi odbojkašice Kaštela dočekuju Vrbovec u subotu u Belici od 19:30 sati. Odbojkaši Totovca u drugoj su ligi domaćini Gorici u dvorani Učiteljskog fakulteta u Čakovcu u subotu u 17:00 sati. Nedelišće je gost Varaždinu.

U 1. rukometnoj ligi Međimurje na svom parketu dočekuje Đakovo u subotu u 19:00 sati u dvorani Graditeljske škole. Prije toga u 17:00 sati svoj će susret odigrati rukometašice Zrinskog koje dočekuju Ivanec. Rukometaši Preloga imaju nezgodno gostovanje kod Borova. Oba kluba imaju po 8 bodova. U 3. ligi za žene igrat će Prelog i Čakovec u subotu u 16:00 sati.

U 4. kolu košarkaške A – 2 lige Rudar dočekuje u subotu u 18:00 sati u Murskome Središću ekipu Radnika. Međimurje u subotu u 17:00 sati gostuje u Vrbovu kod Petra Zrinskog. Zamjenom domaćinstva Čakovec u nedjelju gostuje kod Bjelovara od 16:00 sati. U 4. kolu košarkaške C lige sastaju se Dubravčan – Grafičar, Nedelišće – Međimurje Globetka, Mladost Ivanovec – Donji Kraljevec i Kotoriba – Čakovec BŠT.

U 2. kuglačkoj ligi u subotu se u Čakovcu u 16:00 sati sastaju domaći Željezničar i gostujući imenjak iz Varaždina.

Ovog vikenda najbolji međimurski klubovi koji se natječu 1. A i 1. B ligi u gađanju zračnim oružjem kreću sa svojim prvenstvima. Od međimurskih predstavnika u konkurenciji 10 klubova u kategoriji puške kod seniora naš predstavnik je Zelenbor iz Brezja, dok je u ovom rangu u kategoriji pištolja naš predstavnik Alzas Čakovec. Kod seniorki prvoligaški status izborio je Zelenbor iz Brezja. Prvo kolo na rasporedu je u Zadru.  U 1. B ligi u kategoriji puške kod muškaraca naši su predstavnici Čakovec i Omladinac Mačkovec. U kategoriji pištolja međimurski predstavnici bit će Čakovec i Mihovil Čakovec.

Badmintonski klub Međimurje Čakovec organizator je i domaćin 2. Saveznog turnira HK-a 2012/13 za mlađe kadete U-13, mlađe juniore U-17 te kadete U-15 i 1. Saveznog turnira za poletarce U-11 i veterane. 2. Savezni turnir za mlađe kadete U-13 i mlađe juniore U-17 će se održati u dvorani II. OŠ Čakovec u subotu od 9:00 do 17:00 sati. Na turniru će nastupiti oko 80 najboljih mlađih kadeta i mlađih juniora iz Hrvatske u konkurenciji  pojedinaca i mješovitih parova, a među njima i mnogobrojna ekipa mlađih kadeta i mlađih juniora BK Međimurje. 3. Savezni turnir za kadete U-15 i 1. Savezni turnir za poletarce i veterane održat će se u nedjelju  u dvorani II. OŠ Čakovec od 9:00 do 17:00 sati. Na turnirima će nastupiti oko 40 najboljih kadeta u konkurenciji pojedinačno i  mješovitih parova, 20 poletaraca u pojedinačnoj konkurenciji i oko 30 veterana iz cijele Hrvatske u pojedinačnoj i konkurenciji  parova, a među njima i naše ekipe kadeta, poletaraca i veterana.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije