Odavno nije bilo utakmice takve težine u Lapadu

Nedelišće, GOŠK-ov suparnik u borbi za četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa je u ponedjeljak doputovao u Dubrovnik.

U srijedu, posljednjeg dana listopada, GOŠK i Nedelišće će u Lapadu igrati s početkom u 15 sati utakmicu osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa. S obzirom na ostale parove, uspješniji u srijedu u Lapadu će u četvrtfinalu zaigrati protiv jednog prvoligaša, odigrati protiv njega dvije utakmice, ugostiti ga u jednoj, prvoj ili drugoj utakmici kod kuće…. Nema sumnje kako u GOŠK-u, a tako sigurno i u Nedelišću, sebe vide kako istračavaju u Maksimiru protiv Dinama ili u Poljudu protiv Hajduka, prenosi portal Dubrovacki.hr

Nedelišće je član sjeverne skupine Treće hrvatske lige. U subotu je kao gost bilo uspješno u Križevcima protiv istoimenog domaćina s 2:0. Trenutno je peti u ligi sa šest pobjeda, dva neodlučena rezultata i tri poraza, s pogodak razlikom 20:17, međutim, s devet bodova manje od vodećeg Međimurja. Ni u GOŠK-u se ne mogu pohvaliti sjajnim prvenstvenim učinkom. Dubrovački trećeligaš je u svojoj južnoj skupini u konkurenciji 16 klubova deveti nakon 11. kola s 13 bodova manje od vodećeg Vala. U subotu je pobijedio u Lapadu Neretvu te ostvario petu ovosezonsku pobjedu (imaju još jedan neodlučan rezultat i pet poraza, negativnu pogodak razliku 12:14).

Dakle, ne cvjetaju ruže u prvenstvu ni jednom, ni drugom klubu, daleko su oba sastava od borbe za vrh, ali u Hrvatskom kupu su ugodno iznenadili. GOŠK je u šesnaestini finala bio u Lapadu uspješniji od drugoligaša Šibenika na kaznene udarce nakon što su gosti poveli u produžetku 1:0 te potom imali igrača više, dok je Nedelišće kod kuće priredilo još veće iznenađenje izbacivši prvoligaša Rijeku.

Sad, budući su suparnici u osmini finala, oba sastava priželjkuju novi uspjeh. Istina, GOŠK-ovci su nazdravili kada su ždrijebom dobili domaćinstvo utakmice. Međutim, tada je Milan Petrović, trener GOŠK-a istaknuo: Nedelišće ima dosta iskusnih igrača, bivših prvoligaških igrača. Za razliku od njih nama bi gostovanje predstavljalo problem jer smo mi mlada momčad, većina naših igrača nema takvog iskustva te da se igra u Nedelišću domaćin bi imao prednost. Ovako, pitanje je pobjednika otvoreno, izgledi su nam podjednaki.

Odavno nije bilo utakmice takve težine u Lapadu

Ante Daničić je zbog isključenja u Makarskoj protiv domaćeg Zmaja kažnjen sa 4 utakmice zabrane igranja i on je jedini igrač GOŠK-a, koji nije u kombinaciji za nastup u Lapadu protiv Nedelišća u srijedu, 31. listopada u kup utakmici, koja će jednog od dva trećeligaša gurnuti među osam najboljih u Hrvatskoj.

– Ako bi se ušlo među osam najboljih, e to bi bio uspjeh – ne dvoji trener GOŠK-a Milan Petrović. Daničić je odradio jednu utakmicu neigranja, protiv Nedelišća će drugu. Propustit će potom sljedeće dvije u prvenstvu. – Ante Kovačić je jučer propustio trening, žalio se na ozljedu, dok su svi ostali spremni za utakmicu. Vjerujem kako će i Kovačić – dodao je Petrović. GOŠK-ovci će trenirati poslijepodne u Lapadu u 15 sati, a u srijedu, u 14.30 sati počinje velika utakmica.

– Odavno nije bilo utakmice takve težine u Lapadu – složio se Petrović.

To što je GOŠK ždrijebom dobio domaćinstvo utakmice osmine finala Hrvatskog kupa, smatra Petrović, dalo je njegovom momčadi da ima iste izglede kao i Nedelišće za prolaz dalje.

– Nedelišće je iskusna ekipa, i da smo kojim slučajem mi gosti, budući je naša ekipa mlada, suparnik bi imao prednost. Ovako je, 50:50. Nedelišće je dobilo zadnje četiri utakmice u prvenstvu, dobilo je u šesnaestini finala prvoligaša Rijeku. Kad se to zna, onda je sigurno kako su dobra momčad – istaknuo je trener dubrovačkog trećeligaša.

Činjenica je kako će jedan od trećeligaša u četvrtfinale, kako će se GOŠK ili Nedelišće naći u društvu prvoligaša… – Da, rijetke su prilike da se trećeligaš nađe među osam najboljih u Hrvatskoj i zbog toga će ova utakmica, kako za nas, tako i za Nedelišće biti psihološki teška, dodatni uteg. Uz to i fizički teška zbog blatnjavog terena. Pobjednik će prolazom skrenuti pozornost na sebe, ponavljam, ako bi uspjeli ući među osam najboljih u Hrvatskoj, to bi bio veliki uspjeh i zbog toga ne sumnjam kako će moji igrači dati sutra sve od sebe – zaključio je Petrović za Dubrovacki.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije