KOLUMNA: Čemu služi zebra?

Vozeći danas kroz Nedelišće opet sam ustuknuo pred volanom gledajući što se događa ispred mene. Na zebri kod groblja u Nedelišću starija gospođa čeka na prelazak preko ceste. S obzirom na frekvenciju automobila u subotnjim jutarnjim satima mogla bi se i načekati, ako joj nitko ne stane.

Naravno da se uvijek nađe neka dobra duša koja će stati. Stanu automobili s obje strane i gospođa krene preko ceste. Bio sam treći automobil iza zebre. Prvi automobil je stao, ali drugi (plavi) kombi koji je bio iza njega nije! Čovjeku ili se nekamo žurilo ili dugo nije nikoga pregazio pa mu se ovo činilo zgodnom prigodom.

Dok su automobili stajali s obje strane pred zebrom i dok je gospođa prelazila cestu uspio je progurati taj svoj kombi (da napišem registraciju plavog kombija?) s desne strane automobila koji stoji pred zebrom preko biciklističke staze i otići dalje svojim putem.

Da nisam bio iza i da nisam vidio svojim očima ne bih vjerovao. Srećom što je i gospođa bila na oprezu pa je mjerkala ovog kombi vozača što radi da mu se ne nađe pod kotačima. Vozimo se dalje kroz Nedelišće prema Varaždinu i nedaleko je druga zebra. Pred njom stoje automobili, a kombi je bio peti u redu koji je čeka. Sa zebnjom sam gledao neće li i ovaj puta krenuti u svoj morbidni slalom, ali srećom nije.

Nedavno se u Šenkovcu na novoj zebri dogodila teška nesreća upravo ovakvim slučajem. S jedne strane automobil je stajao propuštajući pješakinju, a s druge nije i pregazio ju je na zebri. Zato su mi kod ovog kombija oči narasle deset puta i gotovo iskočile dok je ovo izvodio.

Na povratku kući opet kroz Nedelišće na semaforu kod Metssa ispred zebre čeka dvoje biciklista. Puno je automobila pa niti ne pokušavaju prijeći čekajući da im se upali zeleno svjetlo za prelazak preko ceste. Približavajući se semaforu stanem u namjeri da ih propustim. Stane i automobil s druge strane.

Čekamo ih da krenu na drugu stranu ceste, no oni ni makac. Njima je na semaforu bilo crveno i čekali su i dalje, bez obzira što mi stojimo. Mi smo otišli dalje svojim putem, a oni su ostali u očekivanju da im se upali zeleno svjetlo na njihovom semaforu. Nije dobro biti ni ljubazan na cesti jer to očito zbunjuje ljude pa ne znaju što bi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije