Krešimir Šenji: “Vjerujem u znanje i kvalitetu svojih igrača”

Nakon lošeg početnog dijela sezone Polet iz Svetog Martina na Muri zaredao je s tri pobjede. U domaćim susretima s međimurskim klubovima pobijedili su Nedelišće i ovog vikenda velikim preokretom od 0:2 na 3:2 Graničar iz Kotoribe te u gostima Podravinu iz Ludbrega. Na tablici su trenutno 9. s 11 bodova, a pred njima je još jedan međimurski susret jer narednog vikenda gostuju kod Čakovca. Za komentar aktualne situacije u klubu zamolili smo trenera Krešimira Šenjija.

eMedjimurje.hr: Čestitke na trećoj uzastopnoj pobjedi. Gubili ste kod kuće od Graničara 0:2, a na kraju ste slavili 3:2. Kako je bilo voditi vašu momčad u ovome susretu?

Šenji: Hvala na čestitkama, nismo dobro ušli u utakmicu. Trkački smo bili slabi te nekako bezvoljni. Dobili smo dva  gola iz naših grešaka. Prvih pola sata igre gosti  vode  s dva gola razlike. Šoštarić je pokušavao povezati naše redove te se cijela ekipa diže i počinje napadati. Rezultat toga je gol Karlovčeca gdje smo smanjili vodstvo protivnika do poluvremena  Važno je napomenuti da na klupi imamo odlične igrače koji ulaskom u igru u drugom poluvremenu donose i preokret te na kraju zasluženo pobjeđujemo.

eMedjimurje.hr: Loše ste otvorili trećeligaško prvenstvo, a sada imate tri pobjede za redom. Kako biste opisali dosadašnjih devet prvenstvenih kola?

Šenji: Moram zaključi da smo sedam utakmica odigrali na visokom nivou. Imali smo puno prilika na izgubljenim utakmicama koje na žalost nismo realizirali te nam je rezultat uvijek izmaknuo za malo.Tri puta bodove smo gubili u samom završetku utakmice. U utakmici u Križevcima nismo uspjeli pobijediti verbalno i igrački agresivnog protivnika te još niz zamki na koje nismo navikli, dok nas je Bjelovar sasvim zasluženo nadigrao gdje smo odigrali najslabiji susret ove sezone.

eMedjimurje.hr: Imali ste i dosta problema s ozljedama i izostancima, kakvo je sada stanje u igračkom kadru?

Šenji: Svakako da trag lošijih rezultata u prvih šest kola nose i povrede igrača. Trajnije povrede i dulji izostanak s terena imaju Šardi i Horvat , vrlo važni igrači za našu ekipu. Nezgodnu povredu mišića ima i Turk koji povremeno igra povrijeđen. Na zadnjoj utakmici i Šoštarić je povrijedio skočni zglob. Prije tri tjedna ekipi su pristupili braća Begović i Tiago Rodrigues koji su kvalitetni igrači te su svakako pridonijeli ovim dobrim rezultatima.

eMedjimurje.hr: Koliko puta tjedno trenirate tijekom sezone, kakav je odaziv igrača na treninge?

Šenji: Treniramo tri puta tjedno, a odaziv na treninge je zadovoljavajući. Važno je napomenuti da gotovo svi igrači rade, studiraju ili su srednjoškolci . Zbog toga neki ne mogu redovito trenirati. Na treninge dolazi 16- 18 igrača, maksimalno se trude i odlično treniraju.

eMedjimurje.hr: Kako biste prema vašem iskustvu opisali razliku natjecanja u Prvoj međimurskoj nogometnoj ligi gdje ste bili prvak prošle sezone i Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever u kojoj ste novi član?

Šenji: 3.HNL sjever je znatno zahtjevnija liga od 1. međimurske lige. U 3. HNL su igrači puno mlađi i odlično selektirani. To su mladići koji su u trenažnom procesu  od svoje 6. godine, imaju puno iskustva s putovanjima te dolaze iz većih centara i gradova. Neke ekipe imaju i iskusne prvoligaške igrače kao Međimurje, Koprivnica,Croatia, Podravina koji svakako daju kvalitetu toj ligi te pružaju šansu mladim igračima da uče od njih.

eMedjimurje.hr: U 10. kolu očekuje vas još jedan međimurski susret, gostujete u Čakovcu. Što očekujete u ovome susretu ?

Šenji: U susretu s Čakovcem očekujem da prezentiramo dobru igru. Utakmica treba biti ispunjena tempom, ritmom i dobrom završnicom. Ukoliko to uspijemo, napravit ćemo odličan rezultat. Naši igrači su potvrdili da to mogu u zadnje tri utakmice te vjerujem u njihovo znanje i kvalitetu.

eMedjimurje.hr: Kakav je plan za naredno razdoblje u klubu, gdje biste željeli vidjeti Polet na tablici na kraju sezone?

Šenji: Već prije sam najavio da očekujem da se ustabilimo u sredini tablice, da što lakše prebrodimo fazu prilagodbe na novu ligu. Volio bih da u svakom susretu prezentiramo kvalitetan nogomet, da razveselimo naše mnogobrojne poklonike kluba. Ukoliko to uspijemo bit ćemo i više plasirani od sredine tablice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije