SK Alzas najaktivniji i najuspješniji ovog vikenda

U subotu, 13. listopada održano je prvo kolo županijske lige Zračni pištolj STD 60 hitaca na streljani Čakovec. Pravo nastupa imale su ekipe iz Međimurske županije. Ukupno su nastupile četiri ekipe koje su međusobno izmjerile snage na sportski način, te u pojedinačnom nadmetanju među 16 natjecatelja.

Ekipno najbolji sa 1660 krugova je bio SK Alazas za koji su nastupili Saša Kralj, Ivica Takač i Božidar Kolarić. Odmah do njih na drugom mjestu, a opet sa dosta velikom razlikom od čak 15 krugova, plasiralo se SD Mihovil sa 1645 krugova, treći je bio SD Čakovec sa 1499 krugova, dok je četvrto mjesto pripalo SD Sloboda sa 914 kruga. 

U pojedinačnoj kategoriji gdje je nastupilo 16 predstavnika najuspješniji je bio Saša Kralj (SK ALZAS) sa 560 krugova, drugo mjesto osvojio je Antun Ladić (SD MIHOVIL) sa 559 krugova, a treći je bio Božidar Kolarić (SK ALZAS) sa 550 krugova.

SK Alzas u petak nastupio i na FIRST ligi u Murskoj Soboti

SD Stefan Kovač Turnišče iz Murske Sobote u Sloveniji bio je organizator 1. kola FIRST lige sa zračnim pištoljem. Ovo je jedno od jedinstvenih međunarodnih natjecanja zračnim pištoljem između četiri zemlje (Hrvatska, Slovenija, Mađarska i Austrija) sa ukupno 12 momčadi. FIRST liga ima šest kola i svaki put u drugoj zemlji. 

SK Alzas je jedini predstavnik iz Hrvatske, a odličnim nastupom zauzeli su četvrto mjesto sa 1678 krugova od čega 9 točki i 38 centri. Prvi su bili iz Slovenije SD Jože Kerenčić sa 1712 krugova i daleko ispred konkurencije. Ostatak konkurencije bio je dosta izjednačen što ovom natjecanju daje dodatnu zanimljivost.

U pojedinačnoj kategoriji najuspješniji iz SK Alzas je bio Saša Kralj na šestom mjestu sa 568 krugova i to vrlo blizu prvoplasiranom koji je skupio  576 krugova. Drugo kolo FIRST lige najavljeno je za 23. studeni od 18 sati u Čakovcu.

Marijan Turk produžio sudačku licencu ”D”  do 2015.

Marijan Turk iz Čakovca (mentor ekipe SK Alzas), sa dugogodišnjim iskustvom u streličarstvu jedan je od rijetkih Međimuraca koji posjeduje sudačku licencu ”D” i koju je nedavno produžio do 2015. godine. Licenca vrijedi četiri godine nakon stjecanja iste, a za istu je potrebno pohađati tečaj Hrvatskog streljačkog saveza koji i izdaje licencu.

Za dobivanje “D” i “C” licence potrebno je imati praktično iskustvo sa službenih natjecanja. Osim Marijana, iz Međimurja Zvonimir Srnec ima licencu “D” i Franjo Nemec licencu “C” koje vrijede još godinu dana, odnosno do kraja 2013. godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije