2. HMNL sjever: MNK Grandy odigrao povijesnu prvu utakmicu sa MNK Uspinjačom!

2. HMNL sjever: MNK Grandy odigrao povijesnu prvu utakmicu sa MNK Uspinjačom!

Prošlogodišnji osvajač Međimurske malonogometne lige, MNK Grandy iz Strelca za koji boje brane renomirani igrači iz Međimurske te susjedne Varaždinske županije te Podravine, nakon trogodišnjeg igranja u Međimurskoj malonogometnoj ligi gdje su redovito bili u samom vrhu, odlučili su od ove sezone povećati apetite i zakoračiti stepenicu više.

A ta stepenica je II. hrvatska malonogometna liga sjever!

Entuzijazam predsjednika kluba i glavnog sponzora Mladena Matića pratila je i želja igrača za dokazivanjem među uigranim i nadaleko cijenjenim momčadima koje treniraju i po četiri puta tjedno. Tako da je MNK Grandy trenutno jedini malonogometni klub u Međimurju koji se natječe u ovako visokom rangu natjecanja.

U Međimurju idući tjedan kreće sa početkom Međimurska malonogometna liga, no vrijedi naglasiti kako su razlike u sustavu i tempu igre – uveliko razlikuju. U Međimurju se trenutno igra u sustavu 4+1 prema modificiranim malonogometnim pravillima, sa čime nisu pretjerano zadovoljni ljubitelji istinskog futsala (profesionalni mali nogomet). Kod nas se igra 2×20 minuta bez stalnog zaustavljanja vremena kod prekida te sa prilagođenim pravilima igre. U 2. hrvatskoj malonogometnoj ligi sjever igrači moraju također biti spremni za 2×20 minuta “čiste” igre, pa poluvremena znaju potrajati i po 40 minuta! Razlog tome je što se vrijeme zaustavlja kod svakog prekida..

Prvu, ujedno i svoju povijesnu utakmicu u II. HMNL sjever MNK Grandy odigrao je u petak 5. listopada u Zagrebu u dvorani Futsal centra Fusio sa dojučerašnjim hrvatskim prvoligašem MNK Uspinjačom.

Utakmicu smo sa prošlogodišnjim prvoligašem započeli jako dobro. Poveli smo 1:0 i dok smo mislili da na poluvrijeme odlazimo sa minimalnim vodstvom, posljednjih 10 sekundi do kraja primili smo gol za 1:1. Kako smo u Zagreb došli sa samo jednom izmjenom, bili smo svjesni da ćemo u  drugom poluvremenu fizički posustati za njima zbog njihove “duže” klupe. Izgubili smo 5:1 od kluba kojemu smo mogli parirati da je s naše strane bilo više igrača u momčadi. Svaka čast mojim dečkima na borbenosti! – rekao nam je u razgovoru predsjednik i glavni sponzor kluba Mladen Matić.

Za MNK Grandy protiv MNK Uspinjače igrali su: Željko Sokač, Josip Fažon, Mario Oršić, Nikola Goričanec, Žarko Baktašić, Luka Valentić i Stefan Kolar.

 Izvor tablice: Crofutsal.com

2. kolo HMNL sjever
Petak, 12.10. u 20.30 sati
Dvorana OŠ Mala SUbotica
MNK Grandy – MNK Fusio

Prvu domaću utakmicu u II. HMNL sjever MNK Grandy igra u petak 12. listopada u Dvorani OŠ Mala Subotica s početkom u 20.30 sati, a protivnik je zagrebački MNK Fusio. Pozivaju se ujedno svi ljubitelji futsala da dođu podržati naše malonogometaše i navijanjem ih vode do prve pobjede. Ulaz u dvoranu je besplatan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije