Dan žalosti povodom smrti Borisa Šprema

Dan žalosti povodom smrti Borisa Šprema

Vlada je donijela Odluku o proglašenju Dana žalosti u Republici Hrvatskoj u četvrtak, 4. listopada povodom smrti Borisa Šprema, predsjednika Hrvatskoga sabora.

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe. Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana.

Posljednji ispraćaj Borisa Šprema bit će u 12 sati na zagrebačkome gradskom groblju Mirogoju. Posmrtni ostaci preminuloga predsjednika Hrvatskoga sabora bit će prethodno izloženi u mrtvačnici gradskoga groblja Mirogoj u četvrtak, 4. listopada 2012. godine od 7,30 do 11,30 sati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije