Izvještaj s utakmice: Polet (SMnM) uvalio četiri komada Nedelišću!

NK POLET – NK NEDELIŠĆE 4:1 (2:0)

Gledatelja: 500
Suci: Ivica Križarić (Čakovec), pomoćni Renato Posavec (Čakovec) i Verica Medved (Cargovec), četvrti sudac Bojan Juras (Čakovec), delegat Željko Stipanič Slatina)

Sastavi:

POLET (Trener: Krešimir Šenji)
I.Đurkin, M.Karlovčec,N.Vinković, A.Begović, B.Hren, M.,Begović, I.Škvorc (N.Novak), M.Senčar, K.Goričanec (M.Brezovački), I.Šoštarić, M.Lisjak (N.Radiković)
Klupa: T.Kralj, N.Novak, N.Radiković, M.Brezovački, M.Turk

NEDELIŠĆE (Trener : Novak Dražen)
N.Košir, N.Pintarić, Ž.Đukes, M.Sečan (G.Međimurac), F.Pintarić, F.Topolnjak, M.Marčec, N.Vizinger, B.Perko (I.Jarić), N.Bujanić, D.Piškor
Klupa: L.Železnjak, S.Mihalic, M.Novak, G.Međimurac. I.Jarić, D.Novak

Strijelci :
14′ [1:0] Karlo Goričanec
31′ [2:0] Mihael Karlovčec
50′ [3:0] Ante Begović
83′ [3:1] Nino Pintarić
87′ [4:1] Nikola Novak

Nakon što je Nedelišće u 1/8 kupa HNS-a svladalo prvoligaša Rijeku nakon 120 odigranih minuta “panenkom” Jageca iz kaznenog udarca, su subotu 29. rujna dočekalo ih je gostovanje sedmog kola 3. HNL-sjever u Svetom Martinu na Muri protiv trenutno posljednjeplasirane momčadi NK Poleta.

Pred više od 500 gledatelja, s centra kreće domaćin, no gost uspijeva loptu preuzeti u svoj posjed, ali domaćin već u trećoj minuti dolazi u prvu pravu priliku za postizanje pogotka. U priliku dolazi Miroslav Lisjak koji dolazi sam pred gostujućeg vratara, no prvi udarac golman odbija, a lopta opet nakon nekoliko odbijanja, dolazi do Lisjaka koji puca malo iznad grede.
Domaćin u nastavku ima inicijativu na terenu, pa tako pokušaj za postizanje pogotka imaju Škvorc koji puca s daljine preko gola, te Senčar koji puca kraj vratnice.

GOOOL! Pritisak domaćina isplatio se u 14.minuti kad Goričanec Karlo izbjegava zaleđe i dolazi sam pred gostujućeg vratara te gura loptu kraj njega za vodstvo domaćina od 1-0.

Gost se malo trgnuo tek oko dvadesete minute kad Senčar dva puta izbija loptu kako gostujući igrač nebi došao do šanse za postizanje pogotka. Nešto kasnije gostujući igrač, Davor Piškor izvađa slobodnjak, no Nikola Vinković spretno izbija glavom.

U 28. minuti domaćin dolazi do nove prilike. Napadaču Poleta, nedostajao je samo korak da bi došao do lopte i prilike za postizanje drugog pogotka, no vratar je na vrijeme uspio uhvatiti loptu, a Lisjaku nije ostalo drugo nego preskočiti ga.

GOOOL! 31. minuta donosi novu radost za domaće navijače. Akcija je počela od Šoštarića koji s ruba 16-erca gura loptu na bok prema M.Karlovčecu koji prodire po boku te nakon dolaska na gostujuću polovicu naglo mijenja smjer i s desnog boka prodire među gostujućim igračima na lijevi rub 16-erca, s kojeg puca prema golu. Njegov udarac blokira gostujući igrač koji loptu odbija ponovo samo do Karlovčeca, koji u svom drugom pokušaju iz prve prekrasnom parabolom svladava golmana i dovodi domaćina u vodstvo od 2-0.

Domaćin nastavlja s inicijativom na terenu, a gost samo jednom pokušava nešto konkretnije. U 40. minuti Piškor puca, no lopta odlazi kraj gola. Mreže do kraja poluvremena ostaju netaknute, pa tako domaćin odlazi na odmor s zasluženim vodstvom od dva gola prednosti.

GOOOL! U drugo poluvrijeme domaćin ulazi pun želje i htijenja za postizanjem novog pogotka. Već pet minuta nakon početka poluvremena, točnije u 50. minuti Polet ima korner. Loptu uzima Igor Šoštarić koji preciznim ubačajem pronalazi A. Begovića koji prekrasnim udarcem glavom pogađa drugi kut vratara Nedelišća, tj.pogađa same “rašlje” za vodstvo domaćina od 3:0.

Nakon nekoliko dobrih dodavanja domaćih igrača, Šoštarić centrira u 16-erac, no gostući igrač odbija loptu do Senčara koji jakim udarce s 20-ak metara pokušava iznenaditi golmana koji s puno muke uspijeva obraniti, ali ne i uhvatiti loptu. Na odbijenu loptu opet za “dlaku” ostaje prekratak Lisjak. U 63. minuti, Nedelišće dolazi do prve konkretnije prilike u drugom poluvremenu. Filip Topoljnjak se uspijeva izboriti za centaršut, a Đurkin pravodobnom reakcijom na njegov ubačaj, uspijeva spriječiti dolazak Maria Sečana u priliku da glavom postigne pogodak za Nedelišće.

Već dvije minute kasnije Šoštarić Igor puca prema golu za Polet, lopta se odbija do Radikovića koji pogađa vanjsku stranu mreže. Nešto kasnije gosti dolaze do nove prilike u kojoj Piškor puca prema golu, pod gredu, no Đurkin odbija u korner. S druge strane u novu priliku dolazi Šoštarić koji sjajnim udarcem ipak ne uspijeva ovaj puta svladati vratara Nedelišća.

GOOOL! U 83. minuti, Nedelišće ima slobodan udarac. Saša Mihalic ubacuje u 16-erac, a Nino Pintarić natrčava na loptu i poentira za 3:1.

GOOOL! Već četiri minute kasnije Polet zabija novi pogodak za vodstvo od 4:1 koji se pokazao kao posljednji na utakmici pa tako utakmica završava zasluženom pobjedom Poleta. Pogodak za Polet je postigao Nikola Novak nakon velike greške vratara Nedelišća koji izlazi s gola i ispucava loptu u aut, nakon čega se ne uspijeva vratiti na gol.

Na samom kraju utakmice, crveni karton dobiva domaći igrač Nikola Vinković, koji nakon nekoliko zadobivenih udaraca laktom u lice biva isprovociran, pa uzvrača odguravanjem protivničkog igrača, što glavni sudac utakmice kažnjava direktnim crvenim kartonom.

>>> Subotnji nogomet: Pobjeda Dinama (D) u derbiju, Nedelišće poraženo kod Poleta

>>> Odigran derbi 8. kola 2. MNL istok: Dinamo slavio u Turčišću!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije