Nakon što je otkriven u laži, Andrej Matotek se pokušao ubiti!?

– Ostao sam sam u svom kafiću. Zavezao sam si uže oko vrata i odgurnuo stolac. Počeo sam se gušiti i pao u nesvijest. No došao sam k sebi, dohvatio stolac i spasio se, rekao je Andrej Matotek iz Donje Dubrave, koji je lagao da ima leukemiju i tako prikupio 45.000 kuna “pomoći”.

Nakon što je za dlaku izbjegao smrt, kaže, ostao je ležati na podu do pet sati, kad ga je našla majka. Zajedno su sjedili u kafiću i plakali, piše portal 24sata.hr. Načelnik općine Donja Dubrava, koji je organizirao sakupljanje pomoći, za Matotekovu prevaru doznao je mjesec dana ranije. Rekao mu je da će sve proći u tišini te neka vrati novac.

– Onda je pozvao medije i na sva zvona me proglasio varalicom. To je bio pretežak teret za mene i mogao me stajati života – rekao je Matotek i dodao kako nije mislio da će izmišljena bolest uzeti toliko maha. – U trenutku sam odlučio izmisliti bolest. Sve je brzo krenulo, organizacija koncerta bila je ishitrena, a je li to bilo nečije sakupljanje političkih bodova, ne znam. Uostalom, sam sam si kriv za sve – rekao je Matotek.

Odselio se iz svojega kraja, u koji će se vratiti kad spere ljagu sa svog imena. HNS, koji je organizirao akciju, protiv Andreja je podignuo kaznenu prijavu. – Osude li me, novac neću uplatit HNS-u nego humanitarnoj zakladi – rekao je kroz suze. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije