U Nedelišću održano predavanje o biovrtlarstvu

Protekle subote, 22. rujna u prostorijama Centra smart vision d.o.o.u Nedelišću održano je  predavanje “Biovrt – vrtlarenje u skladu s prirodom”. Pred okupljenih nešto više od dvadesetak zaljubljenika u prirodu i vrtlarenje, predavačica Silvija Kolar-Fodor prezentirala je što nije u redu s konvencionalnom poljoprivredom i zašto je bolje uzgajati vlastitu hranu.

Kroz predavanje predavačica se dotakla mnogih zanimljivih tema o biovrtlarstva, kao što su tlo, “nametnici”, “korovi”, bolesti biljaka, malčiranje, zašto imati cvijeće u vrtu, zašto ne treba orati, zašto skupljati vlastito sjeme, i još mnogo zanimljivih tema.

Na kraju su svi sudionici predavanja pogledali i kratki video Vandana Shive o globalnom savezu za slobodu sjemenja. Pokrenuto je i pitanje da se pokuša nešto organizirati kako bi obilježili tu akciju koja će se održati 02.10.-16.10.2012. Daljnje aktivnosti udruge o biovrtlarstvu možete redovno pratiti na njihovoj internet stranici.

Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” je nevladina i neprofitna organizacija koja radi na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije