FOTO: Šesti Dani luka i ekološke proizvodnje

U dvorištu Doma kulture Zalan u Donjoj Dubravi u nedjelju, 26. kolovoza održani su šesti po redu Dani luka i ekološke proizvodnje. Na otvaranju u dvorištu Zalanove palače govorili su načelnik Donje Dubrave Marijan Varga, međimurski župan Ivica Perhoč i Tomisalv Petrović, načelnik Odjela za ekološku proizvodnju Ministarstva poljoprivrede koji je manifestaciju i službeno otvorio. 

Pozdravljajući goste Varga je iskazao divljenje donjodubravskim ženama koje gaje tradiciju uzgoja dobravskog ljuka zbog čega je i nastala ova manifestacija, kao i osobama koje se bave ekološkom proizvodnjom među kojima prednjači Josip Sabol

U govorima je istaknuto divljenje Dobravčana koji na ovaj način luk zadržavaju svojim izvornim proizvodom. U Zalanovom dvorištu svoje ekološke proizvode predstavilo je 30.-tak izlagača iz svih krajeva. Priređena je degustacija jela od luka i tradicijskih jela, nakon koje je zanimljivo predavanje o ljekovitosti luka i njegovim nutricionističkim vrijednostima održao Željko Sobotka, prof.

Poznata je staroslovenska izreka koja kaže da luk liječi mnoge bolesti u što su se mnogi uvjerili, a svi znamo da je neizostavni dio u pripremi hrane. U kulturno zabavnom programu nastupile su članice Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika i akademski glazbenik Martin Srpak.

Organizatori manifestacije bili su Općina Donja Dubrava i Duga – društvo za biološko dinamičko gospodarenje iz Čakovca, dok je glavni pokrovitelj bilo Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije