“Vrućina je razlog što se Sajam održava ispred dvorane”

Za danas (subota) je najavljeno da će nam se temperatura penjati do 37 stupnjeva Celzijusa. Iz Međimurske županije su najavili Sajam udžbenika za ovu subotu i to ispred dvorane Graditeljske škole u Čakovcu. Zapitali smo se neće li biti ipak malo prevruće te ne bi li bilo bolje da se ovakav događaj koji uključuje i djecu preseli u neki zatvoreni klimatizirani prostor.

Odgovorio nam je pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Međimurske županije David Vugrinec: “Upravo je vrućina razlog što se Sajam održava ispred dvorane. Naime, vođeni iskustvom iz ranijih godina, Sajam rabljenih udžbenika održava se na otvorenom, zbog pritužbi da je u dvorani, odnosno predvorju prevruće.

No, dvorana će biti otvorena, moći će se koristiti WC, a osigurali smo i vodu, a ispred dvorane će biti postavljene klupe. Tako je bilo i ranijih godina. Ulaz u dvoranu nalazi se na zapadnoj strani, te će do kraja održavanja Sajma svi sudionici biti u sjeni.

Inače, Sajam je s pomaknut na ovaj termin nakon konzultacija s ravnateljima osnovnih i srednjih škola, a o tome smo i javnost obavijestili u lipnju.”

Svi oni koji planiraju na Sajam udžbenika danas svakako neka računaju na visoke temperature. Namjeravate li dulje biti na Sajmu i prodavati ili tražiti knjige nikako nemojte zaboraviti nekakvu zaštitu za glavu.

Kako je prošao prošlogodišnji sajam možete pogledati ovdje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije