Tenis: Ena Babić finalistica Bavarian Junior Opena

BAVARINAN JUNIOR OPEN TE 16: Ena Babić finalistica u Njemačkoj

Na Bavarinan junior openu, vrlo jakom međunarodnom turniru iz kalendara Tennis Europe za juniore i juniorke do 16 godina Ena Babić ponovo je ostvarila odličan rezultat i potvrdila da spada u sam vrh ne samo hrvatskog, već i europskog juniorskog tenisa.

U prvom i drugom kolu Ena je lako i uvjerljivo savladala Njemice Felicitas Kohler 62 60 i Luzie Fritzche 61 61, u trećem kolu bila je bolja od Gruzijke Ane Akhalkatsi 63 26 63. Četvrtfinalni susret protiv Ruskinje Alexandre Lazarove Ena je dobila u tri seta 06 76 61, jednako kao i polufinalni susret protiv Alessandre Simonelli iz Italije, treće nositeljice turnira 06 62 63. Titula pobjednice turnira nažalost pripala je Australki Jeleni Stojanović koja je Enu pobijedila u tri dramatična seta rezultatom 64 67 63.

OP PUNČECA DO 14: Lorena Brzuhalski pobjednica

Na terenima i u organizaciji TK Franjo Punčec održan je turnir iz kalendara HTS-a za dječake i djevojčice do 14 godina. Turnir je odigran po Round robine sustavu (svi igrači igrali su kvalifikacije u grupama). Osnovni cilj organizacije ovog turnira bio je da se domaćim igračima i igračima iz regije omogući igranje što više susreta i lakše osvajanje bodova za državnu rang listu.

U konkurenciji djevojka turnir je više nego uvjerljivo osvojila igračica Punčeca Lorena Brzuhalski koja je u polufinalu bila bolja od Lare Horg (TK Varaždin 1181) 62 61 i u finalu od klupske suigračice Eme Matjačić 61 60. Ema Matjačić u polufinalu je pobijedila Varaždinku Paulu Šimunčić 46 64 60.

Među dječacima najbolji je bio Dominik Petrišić iz Njemačke koji je u finalnom susretu pobijedio Daniela Poljaka (TK Varteks) rezultatom 63 62.

OP ČAKOVCA DO 8 I 10 GODINA: Brkić i Kaučić pobjednici

Teniski klub Čakovec organizirao je turnir za dječake i djevojčice do 8 i 10 godina na kojem je zastupilo tridesetak natjecatelja iz teniski klubova regije Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske.

Vrlo dobre rezultate ostvarili su domaći igrači. Pobjednik turnira, odnosno prvo mjesto u zlatnoj skupini osvojio je Vinko Brkić, član TK Franjo Punčec. U dramatičnom finalnom susretu Vinko je pobijedio Domagoja Školu (TK Sirela) 14 42 7/2. Teodor Zlatar osvojio je treće mjesto u zlatnoj skupini, a Vinko Jakopić prvo mjesto u srebrnoj skupini.

Gotovo jednako uspješne bile su i djevojčice. Antonija Ružić osvojila je drugo mjesto u zlatnoj skupini, Nika Šarić prvo mjesto u srebrnoj, a Heda Draginić prvo mjesto u brončanoj skupini. U konkurenciji dječaka do 8 godina Nik Kaučić osvojio je prvo mjesto.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije