Nedelišću pobjeda, bod Međimurju i Poletu, tijesan poraz Mladosti

Počela je 3. HNL Sjever. Nedelišće je na stadionu Mladosti pobijedilo Viroviticu 2:1. Polet je u Svetom Martinu na Muri odigrao 2:2 s Podravcom primivši gol u 88. minuti, Međimurje je u Ždralovima remiziralo bez golova, dok je Mladost iz Preloga u Koprivnici poražena 3:2.

Važna pobjeda: Nedelišće – Virovitica 2:1

Na stadionu Mladosti pred tristotinjak gledatelja Nedelišće je pobjedom 2:1 protiv Virovitice pobjedom otvorilo prvenstvo. Nakon nekoliko nerealiziranih prigoda poveo je domaćin iz kaznenog udarca nakon očitog povlačenja Davora Piškora. Siguran realizator bio je Danijel Jagec.

U 30. minuti stradao je igrač gostiju Tomislav Blažević u jednom sudaru. Držao se za prsa, očito mu nije bilo dobro. Nakon desetak minuta stigla je hitna. Pomoć mu je pružena u vozilu i nakon toga je prebačen u bolnicu.

U 43. minuti Manuel Marčec lijepo se riješio čuvara i s ruba kaznenog prostora iskosa je pospremio loptu u donji desni vratarev kut za 2:0. U nastavak susreta Nedelišće je ušlo bez ozlijeđenog Jageca i igra se razvodnila, nije bilo konkretnije prigode.

Virovitica je to iskoristila davši gol u 87. minuti. Strijelac je bio Filip Škaro. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Nedelišće je pobijedilo 2:1.

Nenad Marčec, trener Nedelišća: “Zadovoljan sam s pobjedom s obzirom da smo bili desetkovani. Izlaskom Jageca na poluvremenu u drugom smo poluvremenu igrali na kontre. Još nismo fizički do kraja pripremljeni, a po ovakvom vremenu bilo je i jako teško igrati.”

Blizu pobjede: Polet Sveti Martin na Muri – Podravac Virje 2:2

Polet je bio nadomak punom plijenu, no pao je u samoj završnici. Prvo poluvrijeme završilo je 1:0, gol za Polet zabio je Mateo Brezovački. U nastavku susreta gosti izjednačuju, no Karlo Goričanec zabija za 2:1. Dvije minute prije kraja susreta gosti zabijaju drugi gol za konačnih 2:2.

Krešimir Šenji, trener Poleta: “Bila je ovo dinamična i dobra utakmica. Šteta što nam se ozlijedio Zoran Šardi već u 10. minuti zbog čega nam je poremećen tok u igri. Zadnjih desetak minuta pali smo u igri i gosti su izjednačili pri kraju. Osjeća se žal za dva boda.”

Svakome po poluvrijeme: Mladost Ždralovi – Međimurje 0:0

U susretu prošlogodišnjeg prvaka treće lige i bivšeg drugoligaša mreže su mirovale. Za ocjenu susreta pitali smo trenera Međimurja Damira Biškupa: “Ušli smo bolje u utakmicu od domaćina i dominirali smo prvo poluvrijeme.

Domaćin je bio bolji u nastavku i napravio je pritisak pa je na kraju podjela bodova realna. Nedostajali su nam Dolek, Skoliber i Halilović s kojima bi možda postigli i bolji rezultat. Sudac je odradio vrhunski svoj posao.”

Pogreške u obrani skupo plaćene: Koprivnica – Mladost Prelog 3:2

Ekipa Mladost pružala je dobar otpor Koprivnici u porazu 3:2. Domaćin je prvi dio dobio 1:0, u nastavku je povećao na prednost 2:0. golom Vlaha Mladost smanjuje na 2:1, da bi domaćin opet dao gol za 3:1. Radiković zabija za našu ekipu i rezultat 3:2. Pri kraju susreta dvojbena situacija koja je možda trebala biti i kazneni udarac za Mladost s time da naša ekipa nije zabila iz još nekih prigoda.

Ivan Habuš, trener Mladosti: “Mogli smo i bolje odigrati jer smo imali više neiskorištenih kontri. Golove smo si sami zabili iz individualnih pogrešaka. Imali smo šanse i za 3:3. Nismo bili ni kompletni”.

U nedjelju u 17:30 sati Graničar u Kotoribi dočekuje Slatinu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije