NK Nedelišće: Deseta sezona u 3. HNL

Velikih devet sezona je iza NK Nedelišće u trećem rangu hrvatskog nogometa i od početka desete uzastopne sezone u 3. HNL, ukupno pete na Sjeveru dijeli nas samo nekoliko dana. Prošla sezona završena je na vrlo dobrom 4. mjestu sa samo četiri boda zaostatka za prvakom, Mladosti iz Ždralova uz borbu za 1. mjesto sve do zadnjih nekoliko kola. U novu sezonu kreće se s promjenom na klupi, petoricom novih igrača…

Klub je s pripremama započeo 13. srpnja pod vodstvom novog – starog trenera Nenada Marčeca. U prijelaznom roku momčadi su se pridružili izlazni junior Manuel Marčec iz Međimurja, čak trojica igrača iz Čakovca: Mario Sečan, Davor Jambrošić i Nino Pintarić te jedno zvučno pojačanje. Riječ je o 30-godišnjem napadaču Davoru Piškoru (na fotografiji) koji je prošao nogometnu školu zagrebačkog Dinama i u njemu 2000. godine započeo svoju profesionalnu karijeru.

Modri su ga u dvije sezone slali na posudbe u Segestu i Novalju, a nakon toga potpisao je za Inter iz Zaprešića u kojem se zadržao najduže, pet sezona. 2007. godine pridružio se Međimurju, a nakon završetka sezone otišao je u Zagreb gdje je ostao do 2010. godine kad je postao novim članom Zadra, no već se iste godine preselio u Croatiju iz Sesveta. Nakon proljetne polusezone u Croatiji prvi put je otišao izvan Hrvatske, u redove albanskog prvoligaša Kastriotija, da bi se već 2011. vratio u Međimurje iz kojeg je otišao u singapurski Tampines Rovers u kojem mu je ove godine istekao ugovor.

Nakon mnogo sezona provedenih u Nedelišću karijeru je u 40. godini završio kapetan Dragan Vibovec. Momčad su napustili Saša Treska koji je otišao u Slobodu iz Slakovca, Davor Balent se vratio u Mladost iz Preloga, a Luka Perišić će svoju karijeru nastaviti u Pušćinama.

Prva pripremna utakmica odigrana je u Čukovcu protiv istoimenog domaćina koji je na svom terenu bio bolji 3:2. U Ivanovcu protiv Mladosti Nedelišće je s oba pogotka Marčeca pobijedilo 2:0. Protiv Mure u Hlapičini Nedelišće je već u prvom poluvremenu vodilo 2:0, no domaćin se vratio utakmicu postigavši dva gola, na kraju je pobjeda od 3:2 ipak pripala Nedelišću. U Macincu protiv Centrometala domaćin je stvorio prednost od 1:0, ali Nedelišće je u drugom poluvremenu preokrenulo rezultat na 2:1.

Na turniru Porcijunkulovo 2012. u Čakovcu Nedelišće je neočekivano završilo tek na 4. mjestu. U polufinalu su u prvom poluvremenu imali vodstvo 2:0 golovima Piškora i Golubića, ali u posljednjih pola sata utakmice uslijedio je potpuni preokret Poleta i poraz 3:2. U utakmici za 3. mjesto Mladost je povela 1:0, Golubić je izjednačio, no ubrzo nakon toga Preložani su postigli pogodak koji je odlučio pobjednika.

U srijedu, 8. kolovoza Nedelišće je bilo domaćin Plenuma za klubove 3. HNL – Sjever na kojem su između ostalog i izvučeni natjecateljski brojevi za sezonu 2012./2013. prema kojima je određen raspored. Nedelišće u 1. kolu u Čakovcu dočekuje novog člana lige Viroviticu, utakmica se igra 18. kolovoza s početkom u 17:30 sati. Što se tiče utakmica protiv međimurskih predstavnika tu je već u 3. kolu (2. rujna) gostovanje u Kotoribi kod Graničara, u 4. kolu (8. rujna) u Dunjkovec-Pretetincu dičekuju Čakovec. Zatim slijede gostovanja u 7. kolu (29. rujna) kod Poleta u Svetom Martinu na Muri, u 9. kolu (13. listopada) u Prelogu kod Mladosti i u 12. kolu (3. studenog) kod Međimurja u Čakovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije