
Biserka Treska pripremila nam je medene keksiće s bademima, pravi klasik za ove blagdane.
Biserka Treska iz Udruge žena Dunjkovec podijelila je s nama recept za medene keksiće s bademima.
Sastojci:
- 30 dkg brašna
- 3 žlice meda
- 10 dkg šećera
- 2 jaja
- 2 dcl badema
- 1 žličica sode bikarbone
Priprema:
Sve sastojke dobro zamijesite dok ne dobijete glatko i ujednačeno tijesto. Smjesu potom podijelite na tri jednaka dijela te od svakog oblikujte “roladicu”.
Položite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
Kada ih izvadite iz pećnice, važno je keksiće rezati dok su još mlaki kako se ne bi lomili. Na kraju ih možete posipati šećerom u prahu i poslužiti.
Korisni savjeti za savršene kolačiće:
- Bademe prije dodavanja možete lagano usitniti nožem kako bi se ravnomjernije rasporedili po tijestu.
- Roladice oblikujte približno iste debljine kako bi se ravnomjerno ispekle.
- Pripazite na vrijeme pečenja – keksići trebaju lagano porumenjeti, ali ne smiju potamnjeti.
- Režite ih oštrim nožem dok su još topli kako biste dobili lijepe i uredne komade.
- Nakon hlađenja, keksiće spremite u limenu kutiju kako bi zadržali svježinu i aromu.







