U Šenkovcu obilježen Dan pobjede i zahvalnosti

U Šenkovcu obilježen Dan pobjede i zahvalnosti

Prigodnim zabavno sportskim programom u organizaciji  Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, ogranak Općine Šenkovec  u nedjelju, 5. kolovoza, proslavljen je  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Svečana proslava započela svetom misom u Crkvi sv. Jelene u Šenkovcu koju je predvodio vlč. Vladimir Kolarić. Nakon misnog slavlja, kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, Damiru Lehkecu i Josipu Topleku, položen je vijenac te su zapaljene svijeće u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu.

Među okupljenima koji su odali počast i zahvalu svim braniteljima, bili su i predsjednik Općinskog vijeća Mijo Belužić, Saša Horvat, zamjenik načelnika Općine Šenkovec te članovi obitelji Damira Lehkeca i Josipa Topleka, branitelja iz Šenkovca koji su svoje živote žrtvovali za Hrvatsku.

Vijenac  su položili predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Općine Šenkovec predvođeni predsjednikom Darkom Lajtmanom, dok su svijeće zapalili predstavnici novoosnovane Udruge mladih Šenkovec, predvođeni Kristinom Zadravec, predsjednicom Udruge. 

Riječi molitve i sjećanja na sve poginule branitelje uputio je vlč. Vladimir Kolarić. Svečanost se nastavila druženjem u vijećnici Općine Šenkovec, dok je poslijepodnevni program  na SRC Gorčica bio zabavno-sportskog karaktera.

Na memorijalnim sportskim susretima “Lehkec-Toplek” održana su natjecanja u boćanju, streljaštvu i pikadu, a nije izostala ni okrjepa timova uz prigodnu kapljicu i gulaš. Članovi UDVDR RH Ogranak Općine Šenkovec  cijelu priču oko proslave zaokružili su u humanitarnom tonu. Naime, sav prikupljeni novac od humanitarne tombole doniran je roditeljima Ivana Vidovića, teško bolesnog dječaka iz Šenkovca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije