Trostruki intervju: Biškup, Šenji i Habuš

Nakon turnira Porcijunkulovo 2012. iskoristili smo prigodu i porazgovarali s tri naša trenera čiji su klubovi u 3. HNL sjever. Strateg Nedelišća Nenad Marčec nije bio za razgovor nakon dva poraza, a ostali treneri osvrnuli su se na turnir, svoje pripreme i predstojeće prvenstvo.

Biškup: Pregovaramo s jednim iskusnim napadačem

Damir Biškup, trener Međimurja: Znali smo da će s Poletom biti teško, da moramo biti maksimalno strpljivi da bi nam kasnije bilo lakše. Jako smo se mučili, nismo bili smireni u završnom pasu. Nakon dva gola mirno smo ušli u drugo poluvrijeme gdje smo složili više šansi. Mogu biti zadovoljan u ovoj fazi priprema, imamo još tri tjedna do prvog kola. Mi smo ispali u treću ligu i sve ćemo napraviti da budemo što više plasirani i želimo se vratiti u drugu ligu. Mnogi igrači su otišli, ostalo nam je šest iskusnih igrača iz prošle sezone. Radimo sve na tome da dovedemo još jednog iskusnog napadača. Pred nama je naporan četvrti tjedan priprema s osam treninga i jednom utakmicom. Igrači će biti spremni, a u posljednja dva tjedna idemo na osvježavanje ekipe. Imamo dogovoreni pripremni susret s Hrvatskim dragovoljcem što će nam biti odličan test.

Šenji: U susretima s ekipama visokog ranga izvukli smo dobre pouke

Krešimir Šenji, trener Poleta iz Svetog Martina na Muri: U finalu je bila vrlo dobra utakmica. Međimurje je bila bolja ekipa od nas, imali su više prigoda, brže su se kretali od nas. Još nismo počeli raditi na taktičko – tehničkom dijelu, još radimo na snazi. Cilj je uigrati mlade igrače koji ulaze u prvu ekipu. U klub su došli mladi Ivan Škvorc iz Venere, Matej Senčar iz Štrigove, Matija Vinko iz Rudara. To su igrači koji su došli iz ranga niže i treba im vremena da se uklope u ekipu i igranju u težoj konkurenciji. Nadam se da neće doći do zamora nakon brojnih pripremnih utakmica snažnim ekipama visokog ranga natjecanja. To su dobra iskustva za nas iz kojih smo izvukli pouke. S tim utakmicama samo smo dobili i naučili nešto više. Plan je u nastavku raditi na agilnosti, eksplozivnosti, tehničko – taktičkim zadacima. I dalje ćemo igrati utakmice, već nas danas (nedjelja) očekuje utakmice s Podturnom.

Habuš: Trebamo još dva – tri igrača

Ivan Habuš, trener Mladosti iz Preloga: Ovo nisu bili uvjeti za nogomet, bilo je vrlo vruće. Turnir smo odigrali s trinaest igrača. Mi smo amaterski klub, još je nekoliko igrača na odmoru, trebali bismo još dva – tri igrača. Ima nas šesnaest. Nas par ima više iskustva, još nedostaju dvojica – trojica za ozbiljniji rezultat. Problem su nam mladi igrači koji nisu prošli školu za taj rang. Vratio nam se Balent za kojeg očekujem da će biti pojačanje. Pregovarali smo s nekoliko igrača, no financijski uvjeti sve diktiraju. Ove godine liga će biti kvalitetna, pogotovo za klubove iz Međimurja jer nas je šest.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije