okusi jeseni

SLATKO, A ZDRAVO Isprobajte sočni kolač od bundeve Dječjeg vrtića Fijolica u kojem uživaju mališani

Dani kruha i zahvale u Prelogu ponovno su oduševili posjetitelje

Popularna manifestacija tako je i ove godine, početkom listopada, okupila brojne udruge, škole i vrtiće koji su na svojim šarenim štandovima ponudili prave jesenske poslastice – od kolača, domaćeg kruha i pita, do toplih napitaka koji su grijali posjetitelje u prohladno jutro.

Prostor ispred Doma kulture i ove je godine bio središte događanja. Već od ranih sati miris svježe pečenih kolača, kotlića i raznih delicija širio se Trgom Slobode, stvarajući pravu jesensku atmosferu. Za dobru zabavu pobrinuli su se članovi TS Kumovi, a među brojnim izlagačima posebno se istaknuo kutak Dječjeg vrtića Fijolica koji je bio prepun veselja, smijeha i topline.

Mališani i posjetitelji uživali su u poznatom vrtićkom čaju, koji je, kao što svi znamo, ‘najbolji na svijetu’. Zvijezda njihova kutka bili su, naravno, preukusni kolači – pripremljeni s puno ljubavi i pažnje, a uz njih su na simpatičan način bili izloženi i detaljni recepti.

Ravnateljica vrtića Kristina Posavec istaknula je kako su reakcije mališana, ali i odraslih na vrtićke kolače izuzetno pozitivne.

Naime, Dječji vrtić Fijolica prvi je vrtić u Međimurju koji je dobio HMS certifikat, što znači da njihovi obroci moraju biti uravnoteženi, raznovrsni i u skladu s preporukama Ministarstva zdravstva, Svjetske zdravstvene organizacije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zahvaljujući tome, preloški mališani svakodnevno uživaju u zdravim, domaćim jelima – a kolači se, naravno, poslužuju tek nakon variva!

Probali smo nekoliko kolačića i svi od reda su nas oduševili, a budući da smo već dobrano zakoračili u jesen izdvojili smo poseban recept za kolač od bundeve.

Sočni kolač od bundeve s grisom

Sastojci:

300 g naribane bundeve

150 g griza

100 g brašna

150 g šećera

2 jaja

100 ml ulja

1 prašak za pecivo

cimet ili vanilija po želji

Priprema:

Jaja izmiksati sa šećerom, dodati ulje. Umiješati brašno, griz, prašak za pecivo i začine. Dodati naribanu bundevu te smjesu preliti u tepsiju. Po želji dodati još malo vrhnja i džema i peći na 30-40 minuta na 180 stupnjeva.

Uživajte!

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije