
Na Sobočkom eko sajmu svi su hvalili kolačiće tikvice Marijane Hadeljan - podijelila je s nama i našim čitateljima odličan recept!
Marijana Hadeljan iz Palovca, osim što je aktivno politički i društvena uključena u život svoje zajednice, također je i odlična slastičarka.
U to smo se mogli uvjeriti u nedjelju, 28. rujna u Maloj Subotici na Sobočkom eko sajmu. Naime, za Kulturno-umjetničku udrugu “Zvon”, u kojoj se nalazi u Upravnom odboru, napravila je preukusne kolačiće koji su odmah zbog izgleda i okusa nestali sa štanda udruge.
Radilo se o lijepo oblikovanim tikvicama od mljevenih keksa, bijele čokolade i pirea od bundeve. Naravno da smo morali pitati za recept, koji je Marijana Hadeljan rado podijelila s nama.

Recept za tikvice Marijane Hadeljan
Sastojci:
- 500 g mljevenih keksa
- 200 g šećera
- 250 g margarina
- 5 jušnih žlica pirea od bundeve
- 100 g bijele čokolade
Priprema:
- samljeti kekse
- otopiti margarin, šećer i bijelu čokoladu
- u zdjeli izmiješati kekse s otopljenim ostalim sastojcima te dodati pire od bundeve i začine po želji (cimet, muškatni oraščić, klinčići, kora od naranče)
- smjesu ohladiti i složiti male tikvice

Dobar tek, neka vam je u slast!






