OGROMNA ČAST

CHEF GODINE Matija Bogdan: Ovo je veliki vjetar u leđa

Velika čast za našeg svjetskog kuhara Matiju Bogdana!

Održana je godišnja dodjela nagrada najboljim restoranima i chefovima

U prepunom zagrebačkom Petom kupeu ovog su ponedjeljka, 29. rujna, dodijeljene nagrade Dobrih restorana, koji se već 14. godinu dodjeljuju najboljim chefovima i restoranima.

Atmosfera je od samog početka bila više nego pozitivna, a posebno je lijepo bilo vidjeti međusobnu podršku chefova, kako prije same dodjele, tako i za vrijeme proglašenja dobitnika.

Kao i svake godine, tim Dobre hrane obišao je više od 120 restorana diljem zemlje, kako bi na kraju odabrali najbolje u četiri glavne kategorije: restorani visoke kuhinje, restorani hotelske kuhinje visoke kategorije, restorani kreativne urbane kuhinje i restorani tradicionalne kuhinje.

Uz to, kao i prijašnjih godina, proglašen je chef godine, kao i mladi chef u usponu, a prvi put dodijeljena je i nagrada za najistaknutiju osobu u slastičarstvu. Na kraju dodjele, posebna Grand Prix nagrada uručena je chefu Tvrtki Šakoti, za višegodišnju izvrsnost na našoj gastronomskoj sceni, piše Jutarnji list.

A NAJBOLJI RESTORANI SU…

Dodjela je započela uvodnim govorom urednika Dobre hrane Gordana Zečića, a zatim je voditelj Ivan Vukušić krenuo s proglašenjem dobitnika. U kategoriji najboljih restorana tradicionalne kuhinje treće mjesto zauzela je konoba Griblja iz Sukošana, drugo mjesto pripalo je konobi Jakan iz Jasenice, a prvo mjesto splitskom restoranu Dvor. Nagradu je preuzeo chef Hrvoje Zirojević, jer je upravo zahvaljujući njegovu iskustvu, znanju i fantastičnom kuhanju Dvoru pripala ova važna nagrada.

MLADI CHEF, CHEF GODINE, PASTRY CHEF I…

Nakon restorana, red je došao i da se nagrade pojedinci. Svake godine u izboru Dobrih restorana sudjeluju i naši priznati chefovi, koji svojim glasovima biraju najboljeg mladog chefa, a kojem se potom dodjeljuje nagrada “Andrej Barbieri”, u čast velikog i važnog chefa koji nas je prerano napustio. Ove godine njegovi kolege chefovi odlučili su kako nagradu zaslužuje Jurica Obrol iz lovranskog Ganeuma, za kojeg nisu štedjeli riječi hvale. Obrolu je nagradu dodijelio Filip Verbanac iz Coca-Cole HBC.

“Hvala vam najljepša, hvala svim kolegama, ova mi nagrada znači puno. A ako može još koja godina gore – bit će super. Vidimo se svi u Ganeumu”

Naš Matek je najbolji!

Nagrada za chefa godine bila je jedna od najiščekivanijih ove večeri, a kada je proglašeno da ona pripada Matiji Bogdanu, dvoranom se začuo glasan pljesak, što još jednom pokazuje da je ona itekako zaslužena.

Bogdanu je nagradu uručila Valerija Milković iz Hrvatske turističke zajednice.

“Fakat ovo nisam očekivao. Ne znam kaj reći… Puno vam hvala. Zaista se nadam da sam u proteklo vrijeme dobro predstavio našu industriju, ovo je veliki vjetar u leđa i zapravo ovim putem želim i službeno najaviti da uskoro s kolegom Palfijem, otvaram restoran u Zagrebu”, otkrio je živahan Bogdan, piše Jutarnji list.

Iako bi se dodjela ovdje obično bližila svome kraju, kako je to bio običaj proteklih godina, slavlja su se nastavila, jer ove godine dodijeljene su još dvije nagrade te na kraju nagrada za najbolju vinsku kartu.

Slastičarkom godine proglašena je Nika Čavlović iz restorana ManO2, a u odabiru ove značajne titule redakciji Dobre hrane pomogle su i članice žirija, Maša Salopek i Petra Jelenić, što joj itekako daje na dodatnoj vrijednosti. Niki Čavlović nagradu je dodijelio Ivan Ivičić iz Uprave PBZ Carda.

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije