U Gornjem Mihaljevcu svečano obilježeni povijesni događaji

U subotu, 28. srpnja održano je obilježavanje 21. obljetnice ratnih događanja na području Međimurske županije i Općine Gornji Mihaljevec te 87.obljetnice DVD-a Preseka u organizaciji UDVDR-a Gornji Mihaljevec i DVD-a Preseka na čelu sa Franjom Kovačićem i Josipom Petkovićem.

Svečanost je započela misnim slavljem kod kapelice sv. Marije Magdalene u Preseki koju je predvodio župnik RKT Gornji Mihaljevec Ivan Vugrinčić i župnik iz Zrinskog Topolovca Milan Kerš rođen u Preseki. Misa je služena u čast braniteljima i vatrogascima.

Svečanosti su prisustvovali župan Međimurske županije Ivica Perhoč, prvi župan Međimurske županije Marijan Ramušćak, predsjednik čakovečke Matice hrvatske Stjepan Hranjec, predsjednik UDVDR-a Međimurske županije Josip Horvat, VD tajnik UDVDR-a Međimurske županije Stjepan Horvat, ravnatelj Muzeja Međimurja Čakovec Vladimir Kalšan i predsjednik ogranka UDVDR-a Sv. Juraj na Bregu Goran Zadravec.

Bila su tu i vatrogasna društva s područja Općine Gornji Mihaljevec, DVD Štrigova, DVD Zrinski Topolovec, DVD Središće ob Dravi te predstavnici općinskih mjesnih odbora , članovi vijeća Općine Gornji Mihaljevec, načelnik i zamjenik načelnika Općine Gornji Mihaljevec te brojni okupljeni građani.

U dvorani Doma kulture Preseka predstavljena je izložba “Međimurje u Domovinskom ratu” koju je postavio Muzej Međimurja Čakovec kao sjećanje na ratna događanja na području Međimurske županije i Općine Gornji Mihaljevec.

Kod spomen ploče postavljene 2005.godine u čast hrvatskim braniteljima položen je vijenac, na ploči je ispisano: “Prolazniče sjeti se slavnih dana rađanja hrvatske države. Kao častan čovjek pokloni se ovom skromnom mjestu i odaj poštovanje svojim braniteljima. Poštenim radom i časnim življenjem pokaži da žrtva i trud preživjelih nisu bili uzaludni”.

Da bi se gosti osjećali što ugodnije domaćini su pripremili besplatni bograč, domaći kruh i ostale poslastice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije