Dođite u Čakovec, opustite se i lijepo provedite

Na terasi Parco Alfa održana je svečanost otvorenja Porcijunkulovog 2012. Direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Čakovec Ivana Maltar zahvalila je svima koji podržavaju pet dana bogatih događanja Porcijunkule i pozvala sve na dobar provod u Čakovec.

Predsjednik Gradskog vijeća grada Čakovca Gordan Vrbanec naglasio je da se ova manifestacija sama financira. Prošle godine je prema procjenama bilo 70 000 ljudi, ako je svatko potrošio 100 kuna to je već sedam milijuna kuna. Manifestacija se financira od sponzora, najma, parkiranja, sredstava Europske unije i drugih izvora. Vrbanec je završio da su najbitnije pune ulice ljudi i druženje.

Zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović pozvao je ljude da posjete i sakralni i svjetovni dio programa. Ovo je 48. po redu proslava Porcijunkule. Još je rekao da ovogodišnju manifestaciju financijska podržava i Hrvatska turistička zajednica s 50 000 kuna.

Župan Ivan Perhoč pohvalio je dobru suradnju s gradom Varaždinom uz nadu da će tako biti na svim poljima. Porcijunkula je prigoda za promociju Čakovca i Međimurske županije. Pozvao je ljude da dođu u grad Čakovec, opuste se, uživaju u sadržajima, da barem na kratko zaboravimo brige i probleme što nas muče svaki dan. Perhoč je još pohvalio organizatore rekavši da je ovo jedna od najkvalitetnijih organizacija Porcijunkule.

Prvi dan porcijunkulskog proštenja još nije ni došao do večeri, a već je veliki broj posjetitelja obišao ponuđene sadržaje pa vas i mi pozivamo da im se svakako pridružite do nedjelje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije