Danas otvaranje proštenja na Franjevačkom trgu

Danas večernjom misom u župnoj Crkvi Svetog Nikole Biskupa u Čakovcu započinje trodnevna duhovna priprava za blagdan Blažene Djevice Marije, Kraljice Anđela – Porcijunkule.

Jučer je održan koncert posvećen Mariji Kraljici anđela na kojem su nastupili župni zborovi župe, recitatori, solisti Janja Vukina Fučko i Henrik Šimunković te orguljašica Božica Tuđen.

Trodnevnica započinje danas, a predvodit će je p. Zvjezdan Linić, franjevac iz Samobora.  U 17:30 sati je ispovijed, u 18:00 sati krunica i Sveta misa. Poslije večernje mise na Franjevačkom trgu će biti program svečanog otvaranja porcijunkulskog  proštenja.

U utorak u 18:00 sati je krunica i Sveta misa, a poslije mise klanjanje pred Presvetim. U srijedu u 9:00 sati je misa za bolesne i potrebne, a u 18:00 sati je krunica i misa. Ispovijeda se od 17:30 sati. Od 21:00 do 22:00 je marijansko bdijenje. U srijedu poslije podne i cijeli četvrtak može se dobiti porcijunkulski oprost uz uvjete ispovijed i pričest, izmoliti Oče naš, Vjerovanje apostolsko i još neku molitvu na nakanu Svetog Oca Pape.

U četvrtak je Blagdan Gospe od Anđela – Porcijunkula. Svete mise na hrvatskom jeziku bit će u 6:30 sati i 8:00 sati. U 9:30 sati je procesija i misu samostanskom dvorištu. Misu će predvoditi biskup iz Perua mons. Gerard Žerdin, a propovijedat će p. Zvjezdan Linić. U 11:15 sati je misa na slovenskom i mađarskom jeziku. U 18:00 sati je krunica i misa. Kroz cijeli dan može se dobiti Porcijunkulski oprost.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije