O odgoju djece raspravljali šakama, u Turčišću ukrao i zapalio moped

U Svetoj Mariji u Omladinskoj ulici 29. srpnja oko ponoći 33-godišnjak iz Čehovca više puta je šakom udario 63-godišnjaka, djeda svoje supruge. Do sukoba je došlo kada je stariji muškarac mlađem prigovorio oko odgoja malodobne djece. Ozlijeđeni muškarac zatražio je liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio tešku tjelesnu ozljedu. Protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U polju zvanom “Gorica” nedaleko grada Preloga, 27. srpnja oko 23 sata, policijski službenici pristupili su provjeri identiteta za trojicu mladića. Tom prilikom 24-godišnjak iz Podbresta dragovoljno je predao jednu vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu, neto težine 1 gram. Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na prisustvo THC-a. Protiv spomenutog mladića podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Strahonincu, u Čakovečkoj ulici, tokom noći 26. na 27. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt u vlasništvu 50-godišnjaka iz Gornjeg Kuršanca. Nepoznati počinitelj je razbio staklo na vratima te je iz registar kase u lokalu otuđio nekoliko stotina kuna. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko stotina kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Murskom Središću, Trg braće Radića u vremenu od 26. do 27. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u pričuvno skladište privatnog poduzeća iz Murskog Središća. Počinitelj je nasilno otvorio vrata skladišta, a zatim je iz unutrašnjosti zamrzivača otuđio veću količinu mesnih proizvoda. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Knezovcu, 28. srpnja u vremenu od 3.55 do 4 sata nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu privatnog poduzeća iz Knezovca. Iz unutrašnjosti počinitelj je iz registar kase otuđio nekoliko stotina kuna, razne cigarete i jedan mobitel. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Mihovljanu, u ulici Vladimira Nazora u vremenu od 27. do 28. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u osobno vozilo čakovečkih registarskih oznaka. Počinitelj je ušao u otvorenu garažu, a nakon što je nasilno otvorio vrata osobnog automobila, iz unutrašnjosti je otuđio sunčane naočale, dokumente vozila, kao i putovnicu oštećenog vlasnika. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Mihovljanu, u ulici Vladimira Nazora tijekom noći 27. na 28. srpnja, nepoznati počinitelj provalio je u osobno vozilo čakovečkih registarskih oznaka u vlasništvu 59-godišnjaka iz Čakovca. Počinitelj je na neutvrđeni način otvorio vozilo, a zatim je iz vozila otuđio daljinski upravljač za zatvaranje vratiju. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko stotina kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Murskom Središću, u ulici Josipa Broza Tita tijekom noći 27. na 28. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u poslovnicu za otkup zlata u vlasništvu privatnog poduzeća iz Zagreba. Nepoznati počinitelj je nasilno otvorio prozor objekta, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio jedan mobitel, punjač za mobitel, digitalnu vagu i jednu kameru. Također otuđio je i manju količinu hrvatskih kuna u kovanicama. Materijalna šteta utvrditi će se naknadno po zaprimanju odštetnog zahtjeva, a protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Podturnu, u ulici Čakovečkoj ulici, u vremenu od 26. do 28. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u otvoreno skladište poduzeća iz Čakovca. Počinitelj je podesnim predmetom pokidao žičanu ogradu, te je na dvorištu provalio u dvije garaže, odakle je otuđio razne dijelove za kombajn i metalni otpad. Također iz dvorišta je otuđio i metalni boks dimenzije 2,5 x 2,5 metara. Materijalna šteta cijeni se na više desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Štefancu, ulici Braće Radića 28. srpnja u vremenu od 23 do 23.30 sati nepoznati počinitelj provalio je u skladište kafe bara u vlasništvu privatnog poduzeća iz Čakovca. Nepoznati počinitelj je nasilno otvorio prozor, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio žensku torbicu sa manjom količinom hrvatskih kuna i osobnim dokumentima 35-godišnjakinje iz Belice. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko stotina kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Šenkovcu, u Pavlinskoj ulici, 28. srpnja u vremenu od 0 do 6 sati, nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u ugostiteljski objekat u vlasništvu 39-godišnjaka iz Šenkovca. Počinitelj je pokušao nasilno otvoriti ulazna vrata u čemu nije uspio, pa je odustao od daljnjeg izvršenja. Materijalna šteta nastala oštećenjem cijeni se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Čakovcu, u ulici Tome Masaryka, 28. srpnja u vremenu od 16 do 18.30 sati, nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u osobno vozilo osječkih registarskih oznaka u vlasništvu 25-godišnjaka iz Valpova. Nepoznati počinitelj je podesnim alatom pokušao otvoriti bravu na vozilu, u čemu nije uspio, pa je odustao od daljnjeg izvršenja kaznenog djela. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko stotina kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Turčišću, u vremenu od 25. do 27. srpnja, nepoznati počinitelj pokušao je izvršiti tešku krađu iz obiteljske kuće 35-godišnjakinje iz Turčišća. Nepoznati počinitelj nasilno je otvorio ulazna vrata, te ispreturao stvari, ali iz kuće nije ništa otuđio. Protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Mihovljanu, u ulici Marka Kovača 29. srpnja nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u privatni obrt poduzeća iz Mihovljana, međutim zbog uključenja alarma odustao je od daljnjeg izvršenja kaznenog djela. Materijalna šteta cijeni se na oko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Ivanovcu u Zagrebačkoj ulici, u vremenu od 21. do 28. srpnja nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće 67-godišnjakinje otuđio nekoliko tisuća kuna. Nepoznati počinitelj iskoristio je nepažnju oštećene vlasnice, te je ušao u nezaključanu kuću, odakle je otuđio novac. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Turčišću, tijekom noći 28. na 29. srpnja, nepoznati počinitelj je sa dvorišta kuće 40-godišnjaka iz Turčišća otuđio nezaključani moped čakovečkih registarskih oznaka. Istoga dana 29. srpnja, u polju zvanom “Medvar” nedaleko Turčišća pronađen je izgorjeli moped, a kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da je uzrok požara ljudska radnja. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Vulariji, u ulici Zrinskih, 28. srpnja oko 23 sata 66-godišnjak iz Vularije pod utjecajem alkohola u količini 1,36 g/kg prilikom penjanja na bicikl izgubio je ravnotežu i pao na tlo. Vozilom Hitne medicinske pomoću prevežen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozljede, s mogućom prekvalifikacijom u teške tjelesne ozljede. Zbog zadobivenih povreda, kao i stupnja alkoholiziranosti oštećeni je zadržan na promatranju. O događaju podnijet će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije