Održan 19. tradicionalni streličarski turnir Vitez grada Čakovca

Jučer je streličarski klub “Katarina Zrinski” organizirao 19. po redu tradicionalni turnir “Vitez grada Čakovca” pod pokroviteljstvom turističke zajednice Čakovec i grada Čakovca. Na turniru su nastupila 63 streličara iz 21 kluba Slovenije i Hrvatske. Iz kluba domaćina “Katarina Zrinski” nastupilo je 18 streličara koji su ukupno osvojili 10 medalja.

U stilu golog luka u kadetskoj kategoriji nastupila je Mija Mance osvojivši zlatnu medalju. U stilu standardnog luka među dječacima do 12 godina zlatnu medalju osvojio je Ivo Maček u svom prvom nastupu na turniru, dok je Domagoj Toplek osvojio srebrnu medalju. U konkurenciji seniora u ovom stilu Boris Ferlin osvojio je srebrnu medalju dok je Jurica Zrna zauzeo 5. mjesto.

U stilu olimpijskog luka u kategoriji djevojčica do 14 godina Iva Štrukelj osvojila je zlatnu, a Janja Petrović srebrnu medalju. U kategoriji dječaka do 14 godina Izak Feher zauzeo je 5. mjesto. U kategoriji kadetkinja Marija Rojko osvojila je srebrnu medalju dok su među kadetima Karlo Grudić i Vinko Kovač zauzeli 5. i 6. mjesto.

U kategoriji juniorki  nastupila je Vanda Kipke osvojivši zlatnu medalju. Među seniorima u olimpijskom stilu Božidar Vurušić osvojio je brončanu medalju, Igor Marković zauzeo je 4. mjesto, Karlo Cilar 6. i Mladen Kodba 7. mjesto. U konkurenciji veterana najbolji je i ovaj puta bio Mihael Štebih osvojivši zlatnu medalju dok je Đuro Turk zauzeo četvrto mjesto.

Vitezovi grada Čakovca su Miha Godeša i Kamenko Klofutar

Nakon kvalifikacijskog djela po četiri najbolja streličara u apsolutnoj kategoriji u svakom stilu ušli su u raspucavanje na jabuku za titulu Viteza grada Čakovca. Prvo se pucalo za Malog Viteza gdje su u konkurenciji bila djeca do 12 i do 14 godina. Finalisti po stilovima su bili sljedeći: u golom luku Miha Godeša iz Slovenije, u standardnom luku Ivo Maček iz Katarine Zrinski Čakovec, u olimpijskom luku Žiga Ravnikar iz Slovenije i u složenom luku Amanda Mlinarić iz Cekina Varaždin. Najprecizniji među njima bio je Miha Godeša s golim lukom iz streličarskog kluba Mins Postojna i tako osvojio titulu Mali Vitez grada Čakovca za 2012. godinu.

Nakon toga po četiri najbolja streličara u svakom stilu apsolutno od kategorije kadeta pa do veterana ušli su u raspucavanje za Viteza Čakovca. Nakon neizvjesnih borbi po stilovima u veliko finale ušli su: u stilu dugi luk Marinko Vašarević iz Zadra, u stilu goli luk Branko Mokrovčak iz Varaždina, u stilu standardni luk Zlatko Glavanović iz Zagreba, u stilu olimpijski luk Gregor Rajh iz Slovenije i u stilu složeni luk Kamenko Klofutar iz Zagreba. Najprecizniji među njima bio je Kamenko Klofutar iz Zagreba koji je Vitez grada Čakovca za 2012. godinu.

Olimpijska baklja u Čakovcu

Posebna atrakcija turnira bio je streličar Zlatko Glavanović  iz “Dubrave” Zagreb koji je bio u Londonu i nosio olimpijsku baklju. Zlatko se više od 40 godina bavi streličarstvom i bio je jedan od dvoje izabranih iz Hrvatske koji su u Londonu jedan dio puta nosili olimpijsku baklju. Ovu baklju donio je na turnir u Čakovec što su naravno skoro svi streličari htjeli iskoristiti za slikanje, kao i dio gledatelja.

Za streličare nema odmora jer za mjesec dana održat će se Prvenstvo Hrvatske pa slijedi još više treninga kako bi mogli što uspješnije nastupiti na ovom prvenstvu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije