Na eBayu pronašao auto koji mu je ukraden prije 42 godine

Pretražujući Internet uvijek možete naići na svakojake vijesti i zanimljivosti. Tako smo i mi naišli na vijest koja kaže kako je stanoviti Robert Russell iz Kalifornije na stranicama online servisa eBay pronašao automobil koji mu je ukraden prije gotovo pola stoljeća.

Russell nikada nije prežalio ukradeni Austin-Healey iz 1967., te je svako malo pretraživao Internet u nadi da će jednog dana na njega nabasati. Sreća mu se osmjehnula prije par tjedana kada je svoj Austin-Healey pronašao na eBay-u.

Robert Russell svoj Austin-Healey kupio je 1970. godine od prijatelja. Samo nekoliko dana nakon toga automobil je ukraden iz njegova dvorišta u Philadelphiji.

Iako je šansa da ovakav automobil ostane čitav nakon toliko godina gotovo ravna nuli, automobil koji je ukraden Russellu preživio je sve do danas.

Nakon što ga je uočio na eBay-u (ne)sretni vlasnik kontaktirao je policiju u Philadelphiji koja je slučaj ukradenog automobila izvukla iz naftalina, a nedugo nakon toga automobil je zaplijenjen dileru koji ga je prodavao.

Ironično, automobil koji je Russell 1970. platio 18.000 kn danas vrijedi gotovo osam puta više. Iako su mu kočnice u relativno lošem stanju njegova vrijednost je danas 140.000 kn. Hoće li ga Russell nakon popravka prodati ili zadržati trenutno nije poznato, piše Automotoportal.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije