Malonogometni seoski turnir u Jurovcu osvojio ELVA tim

Minule subote održan je već tradicionalan malonogometni seoski turnir na igralištu NK Bratstva u Jurovcu. Već uobičajno, prva je nagrada bila odojak i sanduk pive, dok je od prošle godine uvedena novost u turnir, a to je prelazni pehar pod sponzorstvom firme ELVA, čiji su vlanici Marina i Vlado Kralj.

>>> Veliku galeriju fotografija možete pogledati i klikom ovdje

Iako je pehar prelazni, svaka momčad koja turnir osvoji tri puta u nizu, osvaja ga u trajno vlasništvo. Prošlogodišnji pobjednik turnira bila je momčad Karlo-inst, tako da su ovu godinu došli na turnir u obranu naslova. Na turniru je sudjelovalo sedam ekipa koje su bile raspoređene u dvije skupine, s time da su u jednoj bile četiri, u drugoj tri ekipe. a daljnji prolaz osigurava jedno od prva dva mjesta u skupini.

U nastavku natjecanja, igraju se polufinalni susreti u kojima se sastaju pobjednik skupine A, i drugoplasirani iz skupine B, te pobjednik skupine B s drugoplasiranom momčadi iz prve skupine, nakon čega pobjednici ova dva susreta igraju finalni susret, dok se poraženi susreću za treće mjesto.

Rezultati svih susreta:

Skupina A:

1. ELVA tim 2 – 0 – 0   (6)
2. Čestijanec 1 – 0 – 1 (3)
3. Venec društvo 0 – 0 – 2 (0)

Venec društvo 1 – 4 ELVA tim
Venec društvo 1 – 2 Čestijanec
ELVA tim 4 – 0 Čestijanec

U prvoj skupini, ELVA tim i momčad Čestijanca, svladale su u svojim prvim nastupima na turniru Venec društvo, i tako je međusobni susret u posljednjem susretu ove skupine odlučivao o pobjedniku prve skupine i momčadi koja ide na drugoplasiranog iz skupine B.

U tom međusobnom susretu, momčad ELVA tima pokazuje svoju snagu i premoć dokazuje uvjerljivom pobjedom od 4-0. Golove za pobjednika skupine, u prvom susretu postižu : Luka Jurović (2), Zdravko Modlic (1) i Miroslav Novinščak (1), u drugom Jurović opet postiže (2), a Modlic (1), dok u tom susretu svoj prvi pogodak postiže Mladen Tišljarić (1).

Skupina B:

1. Hlapičina 2 – 1 – 0 (8)
2. Pijančeki 1 – 1 – 1 (5)
3. Karlo – inst 1 – 1 – 1 (4)
4. CB Aries 0 – 1 – 2 (1)

Pijančeki 0 – 0 ( pen. 3 – 2 ) CB Aries
Karlo-inst 2 – 2 ( pen. 2 – 3 ) Hlapičina
Pijančeki 1 – 0 Karlo-inst
CB Aries 2 – 6 Hlapičina
Pijančeki 0 – 2 Hlapičina
CB Aries 1 – 3 Karlo-Inst

U drugoj je skupini bilo nešto više neizvjesnosti nego u prvoj, što se moglo i očekivati, jer su u toj skupini bile 4 ekipe, a samo dvije su imale priliku nastaviti svoj put prema finalu i osvajanju naslova pobjednika turnira ove sezone. Već prvo kolo pokazuje da su sve 4 ekipe spremne da odu u drugi krug natjecanja, pa tako oba susreta prvog kola završavaju nerješenim rezultatom, no više strpljivosti, sreće i znanja imale su ekipe Pijančeka i Hlapičine koje tako dolaze do svoja prva dva boda, i dobivaju prednost od jednog boda u odnosu na preostala dva protivnika među kojima je i pobjednik prošlogodišnjeg izdanja, momčad Karlo insta.

U drugom je kolu momčad Hlapičine deklasirala momčad CB Ariesa s laganih 6-2, dok je nešto teže do pobjede došla momčad Pijančeka koja je tako prošlogodišnjeg pobjednika ostavila bez pobjede i ujedno i bez šanse za obranom naslova. U posljednjem su kolu tako momčadi Karlo insta i CB Ariesa odigrale revijalni susret za obranu časti, trećeg mjesta skupine i osvajanje prve pobjede na turniru, koju je uspio obraniti prošlogodišnji pobjednik, no to nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja.

Natjecanje su nastavile ekipe koje su posljednji susret u skupini odigrale međusobno i bilo je samo pitanje tko će s kojeg mjesta otići u polufinale. Do treće pobjede u skupini, došla je momčad Hlapičine koja je pobjedila Pijančeke s 2-0 i tako u nastavak natjecanja krenula s prvog mjesta, dok su Pijančeki ovim porazom naletjeli na pobjednika skupine A, tj. ELVA tim.

Polufinale:

ELVA tim 1 – 0 Pijančeki
Hlapičina 5 – 0 Čestijanec

Prvi polufinalni susret, donio je puno neizvjesnosti u susretu, pa su tako mreže ostajale nedirnute jako dugo, pošto su obje momčadi pokušale održati čvrsto svoju mrežu netaknutom, no na kraju je ipak momčad Pijančeka popustila pod pritiskom ELVA tima, i tako je svoj drugi pogodak na turniru postigao Mladen Tišljarić odvevši svoju momčad u finale.

Prije tog pogotka treba napomenuti da je Zdravko Modlic sjajnim udarcem zatresao gredu od koje se lopta odbila u zemlju, no pošto se nije znalo jel lopta prošla gol liniju, a sudac nije doznačio pogodak, igra se nastavila sve do pogotka za vodstvo ELVA tima. Nakon tog susreta, slijedio je drugi polufinalni susret, onaj u kojem je momčad Hlapičine došla i do svoje četvrte pobjede i lagano izbacila momčad Čestijanca od utrke za naslovom prvaka. S velikih 5-0 ušla je u finale u kojem ih je dočekala momčad ELVA tima.

Za 3. mjesto:

Pijančeki 2 – 1 Čestijanec

Prije finala, slijedio je susret za treće mjesto. Riječ je o susretu, koji je odlučivao koja će momčad osvojiti posljednju utješnu nagradu. Pijančeki su u ovom susretu poveli s 1-0, dok i kasnije s 2-0, iako je momčad Čestijanca imala dosta prilika, od kojih je jednu ipak na kraju iskoristila, ali to nije bilo dovoljno, jer je preostalo premalo vremena za preokret i tako je momčad Pijančeka osvojila 3. mjesto, dok je Čestijanec ostao bez nagrade na četvrtom mjestu.

Finale:

Nakon susreta za treće mjesto, uslijedio je susret za naslov prvaka i osvajača glavne nagrade i prelaznog pehara. Obje ekipe, do finala su došle bez poraza, s time da je ELVA TIM pobjedio sve susrete, dok je Hlapičina imala problema u prvom kolu gdje je ipak imala više sreće u izvođenju slobodnih udaraca.

Obje su ekipe ušle u susret s puno želje i htijenja za osvajanjem ovog tradicionalnog turnira, pa je tako bilo prilika na obje strane, među kojima treba spomenuti sjajnu obranu vratara ELVA tima kod rezultata 0-0, dok je vratar Hlapičine svoju mrežu držao netaknutu sve do posljednjih minuta susreta kad je svoj treći i ujedno odlučujući gol za osvajanje naslova turnira, postigao Mladen Tišljarić koji je fantastićnim udarcem svladao vratara Hlapičine udarcem u same rašlje.

Nakon tog pogotka, Hlapičina je imala još jednu priliku za svladavanje vratara ELVA tima, no vratar i obrana su uspješno uklonili sve što se uputilo prema njihovim vratima, i tako održali svoju mrežu netaknutu od strane svih momčadi, pošto je jedini pimljeni pogodak bio onaj koji su si sami postigli. Momčad ELVA tima postala je ponosni vlasnik prelaznog pehara.

Nakon turnira, uslijedila je velika fešta pod šatorom uz živu muziku, pregršt hrane, i pića do kasnih večernjih sati.

Momčad pobjednika turnira – ELVA TIM (br.golova) :

Vratar: Jelenčić Denis, Igrači: Jurović Luka (4), Tišljarić Mladen (3), Modlic Zdravko (2), Novinščak Miroslav (1), Karlovčec Miran, Goričanec Robert, Flac Zdravko i Vinko Mladen.

Poredak:

1. ELVA TIM
2. Hlapičina
3. Pijančeki
4. Čestijanec

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije