Milijun kuna za suce i delegate u 3. HNL Sjever

Ono što prosječni posjetitelji stadiona ne znaju jest koliko je ogromna količina novca kojeg niželigaši svake sezone pošalju HNS-u. Na primjeru “sporne” 3. HNL Sjever vrlo je lako izračunati o koliko se novca radi i ostati – zaprepašten.

Kao prvo, tu su kotizacije za natjecanja, pa svaki klub plaća 14 tisuća kuna godišnje za natjecanje seniora te mlađih kategorija, što znači da samo iz te osnove u nogometne administracije iz 3. HNL Sjever ode 224 tisuće kuna godišnje.

No, tu su i troškovi sudaca i delegata, koji po seniorskoj utakmici iznose 1550 kuna, na što se obračunava porez i prirez, a službenim osobama treba platiti i putne troškove, za što se može uzeti prosječno šestotinjak kuna.

U petnaest domaćinskih utakmica tijekom sezone, samo za seniore klubovi potroše oko 39 tisuća kuna, no treba izračunati i troškove za suce i delegate u mlađim uzrastima, što iznosi otprilike 21 tisuću kuna po sezoni. Jedan klub dakle potroši oko 63 tisuće kuna, a cijela liga preko milijun kuna po sezoni samo za suce i delegate.

Kad se međutim u obzir uzme da trećih liga ima pet u Hrvatskoj, ispada da klubovi tog ranga natjecanja u jednoj sezoni nogometnim strukturama uplate 1,1 milijun kuna na račun kotizacija za natjecanje svih svojih momčadi i na to još 5,1 milijun kuna za suce i delegate. Ukupno, nevjerojatnih 6,2 milijuna kuna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije