Bladansko raspoloženje “odriješilo kese” Čakovčanaca
Na Badnjak, kada se na većini stolova nalazi posna hrana poput ribe, lignji ili povrća, ribarnica na tržnici u Čakovcu bila je od ranog jutra ispunjena kupcima. Redovi ispred ribarnice su se protezali nekoliko metara, što je pak bio dovoljan dokaz o velikoj potražnji za svježom ribom uoči blagdana.
Razgovarali smo s prodavačima koji istaknuli da su danas najtraženiji brancin i losos – skuplje i bogatije vrste ribe koje su omiljeni izbor za blagdanski ručak. U usporedbi s običnim danima, kada najbolje prolaze povoljnije vrste poput skuše i papalina, blagdansko raspoloženje uvelike je utjecalo na izbor kupaca.
Cijene ribe na čakovečkoj tržnici za Badnjak:
- amur: 4,99 €/kg
- skuša: 11,99 €/kg
- som (odresci): 17,99 €/kg
- pastrva: 9,99 €/kg
- brancin: 12,99 €/kg
- orada: 12,99 €/kg
- lignje: 12,49 €/kg
- oslić: 11,94 €/kg
- srdela: 6,99 €/kg
- papalina: 2,99 €/kg