DANI OTVORENIH VRATA

PRELOG Sportovi na vodi privukli rekordan broj posjetitelja na Marinu

Toplo vrijeme, prekrasno plavo nebo i osvježavajuća Drava izmamili su brojne posjetitelje proteklog vikenda na Sportsko-rekreacijsku zonu Marina Prelog

Dodatna motivacija dolaska velikog broja posjetitelja bili su i Dani otvorenih vrata sportova na vodi, koji su se protekle nedjelje, 9. srpnja, održavali tik uz ugostiteljski objekt Marina. 

>> PRELOG Sportovi na vodi privukli rekordan broj posjetitelja na Marinu

Korisnici plovila, uz budno oko educiranih skipera, mogli su tako na jezeru besplatno uživati na raznim plovilima – kajaku, kanuu, rafting čamcu i SUP-u, a nekolicina se odvažila i zapisala za Ligu sportova na vodi. Oni s najboljim vremenima u veslanju kajakom dvosjedom ili SUP-om ušli su u konkurenciju za vrijedne poklon pakete Turističke zajednice Grada Preloga. 

Iznenađujuće je to što je u nedjelju plovila koristilo rekordnih 87 korisnika, dok je prosjek posjećenosti prijašnjih Dana otvorenih vrata sportova na vodi 35 korisnika. Dokaz je to sve veće popularnosti rekreacije na jezeru, ali i unapređenja turističkog proizvoda sportova na vodi kojim se nastoji podići privlačnost Preloga za posjetitelje i turiste. 

Sljedeći Dani otvorenih vrata sportova na vodi zainteresirane posjetitelje očekuju već 23. srpnja u razdoblju od 14 do 18 sati, u kolovozu 6. i 20. kolovoza, a u rujnu za Festival balona na vrući zrak, 2. rujna. Posjetiteljima se savjetuje da ponesu ručnik, dobro raspoloženje, a za zaštitne prsluke i sigurnost na jezeru pobrinut će se educirani skiperi udruge “Croatian outdoors”. 

Dani otvorenih vrata sportova na vodi uključeni su u projekt “Razvoj i unapređenje turističkog proizvoda – Sportovi na vodi Grada Preloga” koji je u velikom dijelu sufinanciran iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent, odnosno Hrvatske turističke zajednice. Cilj projekta je razviti i unaprijediti turistički proizvod “Sportovi na vodi Grada Preloga”, uključiti turistički proizvod u ponudu smještajnih objekata destinacije i turističkih agencija u obliku izleta ili turističkih aranžmana, povezati pružatelje aktivnosti i destinacijske menadžment organizacije te doprinijeti gospodarskom boljitku destinacije. Projekt se fokusira i na održivost destinacije, budući da je zahvat navedenih aktivnosti u okoliš minimalan.

Prve aktivnosti projekta već su započele u travnju nizom edukacija potencijalnih skipera o sigurnosti na vodi kako bi se dodatno usavršile osobe koje već prakticiraju sportove na vodi u vlastite svrhe te imaju najmanje dvije godine iskustva u plovidbi i upravljanju plovilima na vesla. Projekt provodi Turistička zajednica Grada Preloga i Udruga sportske rekreacija “Croatian Outdoors” iz Oporovca. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije