GRAD PRELOG

U OKVIRU PROJEKTA ZA OBITELJ II provedena Montessori edukacija za odgojitelje

Tijekom razdoblja provedbe projekta ZA OBITELJ II, čiji je Korisnik Grad Prelog, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, provodila se Montessori edukacija za odgojitelje.

U edukaciju je bilo uključeno ukupno 8 odgojitelja partnera projekta i to 4 odgojitelja iz Dječjeg vrtića Žibeki Čakovec, 3 odgojitelja iz Dječjeg vrtića Fijolica Prelog i 1 odgojitelj iz Dječjeg vrtića Kockavica Sveta Marija. Edukaciju je održavao Dječji vrtić Montessori iz Zagrebu sa kojim je sklopljen Ugovor za uslugu održavanja ukupne vrijednosti 10.724,00 eura. Montessori edukacija odnosno stručno osposobljavanje odgojitelja za rad s djecom od 3 godine do polaska u školu sastojala se od 12 modula na kojima su se obrađivale povezane pedagoške teme iz područja Montessori pedagogije za djecu rane i predškolske dobi, a sukladno programu koji je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

>> FOTOGALERIJA ZA OBITELJ II Provedena Montessori edukacija za odgojitelje

Glavni ciljevi i zadaci rada Montessori pedagogije su dobro upoznati dijete i odrediti njegove stvarne potrebe i mogućnosti, usmjeriti dijete na izbor onih didaktičkih sredstava koja potiču razvoj njegovih mogućnosti i kreativnosti, primjereno poticanje vještina i znanja sukladno djetetovim mogućnostima, poticanje razvoja motorike, pripremanje djeteta za polazak u školu, poticanje druženja, stjecanje sigurnosti i povjerenja u vlastite mogućnosti, razvoj govora, koncentracije i komunikacije.

Uz teorijski, odrađivao se i praktični dio, te su tijekom same edukacije polaznice pohađale i vježbe na kojima su usvajale vještine provedbe Montessori pedagogije a također, paralelno time izlazile i na kolokvije. Nakon cjelokupno održanih modula i položenih kolokvija, svih 8 polaznica pristupilo je završnom pismenom ispitu kojeg su sve uspješno  položile.

Ovaj sadržaj isključiva je odgovornost Grada Preloga!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije