KAJ SE FINO PEČE?

MEĐIMURSKA GIBANICA Tradicionalni kolač spremljen po receptu iskusne kuharice Klaudije Jepure

Za pripremu međimurske gibanice treba puno ljubavi i strpljenja

Klaudija Jepure iz Murskog Središća jedna je od
najcjenjenijih kuharica u svome kraju, poznata po vještom
pripremanju ukusnih jela, ali i pečenju slasnih kolača.

>> Klaudija Jepure iz Murskog Središća pripremila međimursku gibanicu

Kako i ne bi bila kad je iza ove vedre kuharice i spremačice u
Područnoj školi u Hlapičini dvadesetogodišnje iskustvo rada u
školskoj kuhinji. Oduvijek je gajila strast prema kulinarstvu, a
vesela i uvijek nasmijana Klaudija s nama je rado podijelila
recept za tradicionalni kolač kraja ‘med Murom i Dravom’.

Naime, jedan od najpoznatijih i najomiljenijih recepata koje
Klaudija uspješno priprema je upravo međimurska gibanica,
slastica koja osvaja srca svih koji je kušaju, a tako je bilo i
minuli vikend na šetnici svete Barbare gdje je održano natjecanje
u pečenju proštenjskih kolača. 

– Priprema međimurske gibanice zahtijeva puno strpljenja,
vještine, ali i ljubavi prema detaljima, rekla nam je Klaudija te
otkrila da u pripremanju međimurske gibanice uvijek koristi
domaće, svježe i visokokvalitetne namirnice koje su ključne za
bogat okus i teksturu kolača.

– Tijesto mora biti glatko i elastično kako bi se moglo tanko
razvaljati. Ne radim po točnom receptu, već onako ‘otprilike’, pa
ja ovaj put gibanica ispala malo sočnija, podijelila je s nama
Klaudija. No, prema viđenom možemo zaključiti kako to nije
zasmetalo brojnim posjetiteljima središćanske šetnice jer je
gibanica planula u tren oka. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije